Waspadalah terhadap Bahaya Kristal X, Tongkat Ajaib untuk Mengetatkan Faraj Wanita

Sama seperti lelaki, wanita juga dihantui oleh pelbagai masalah seksual yang boleh mempengaruhi prestasi dan kepuasan mereka di tempat tidur. Kekeringan faraj adalah salah satu masalah yang paling biasa dialami oleh wanita dewasa. Nah, katanya, vagina yang kendur dapat dibawa kembali dengan cepat hanya dengan tongkat sihir yang disebut Crystal X.

Menariknya, tongkat jimat ini juga menjanjikan keseronokan berganda untuk bercinta. Tergoda dengan daya tarikan iklan? Tunggu sekejap. Kenyataannya tidak semanis yang dijanjikan.

Faraj kendur adalah kesan penuaan semula jadi

Terdapat banyak perkara yang dapat membuat vagina melonggarkan dari masa ke masa dan tidak lagi seketat seperti yang diharapkan. Walau bagaimanapun, kendur vagina pada dasarnya adalah sebahagian daripada proses menopaus dan penuaan semula jadi.

Kedua perkara ini menyebabkan tubuh secara semula jadi kekurangan kadar hormon estrogen dan kolagen. Kemudian dinding dan otot-otot faraj yang kuat, ketat, dan anjal perlahan-lahan akan menipis dan meregang kerana itu. Kesannya, seks menjadi kurang memuaskan.

Punca lain yang boleh membuat vagina meregang adalah kelahiran normal berkali-kali. Walau bagaimanapun, kesan kendur faraj dari kelahiran anak biasanya bersifat sementara. Saiz dan keanjalan vagina akan pulih seiring dengan pemulihan masa selepas bersalin.

Kemudian, bolehkah vagina yang longgar dibawa kembali bersama Crystal X?

Crystal X adalah tongkat kecil yang dipenuhi tawas dan pelbagai rempah-rempah dan ramuan yang dimampatkan dengan ukuran jari kelingking orang dewasa.

Untuk "mengetatkan faraj", tongkat mini ini mesti dimasukkan ke dalam bukaan faraj dan dibiarkan selama 2 minit. Kemudian keluarkan tongkat sihir sebelum melakukan hubungan seks.

Pengilang Crystal X mendakwa bahawa campuran rempah dalam gulungan dapat menyerap cecair pelincir vagina. Alum sendiri telah lama dikenali sebagai bahan penyerap peluh yang sangat berkesan.

Oleh itu, kekurangan pengeluaran cecair pelincir menyebabkan dinding vagina menjadi kering, menimbulkan sensasi yang lebih ketat dan ketat. Namun, berhati-hati. Menggunakan tongkat pengencang faraj ini sebenarnya mendatangkan risiko kepada kesihatan anda.

Terdapat risiko jangkitan bakteria vagina

Memasukkan benda asing ke dalam faraj, walau apa jua keadaannya, adalah tindakan yang berisiko dan sangat berbahaya. Jangkitan faraj adalah risiko utama.

Produk Crystal X tidak dibungkus secara steril sehingga masih ada risiko terkena bakteria dan kuman yang dibawa dari persekitaran luar. Lebih-lebih lagi, kekeringan faraj sebenarnya menjadikan anda lebih mudah terkena jangkitan kerana ini bermaksud persekitaran di vagina anda tidak lagi dilindungi oleh koloni bakteria baik.

Oleh itu, apabila anda memasukkan tongkat pengikat yang sebenarnya kotor, kuman yang melekat pada permukaannya juga akan memasuki faraj dan mengganggu keseimbangan pH semula jadi, kemudian menyebabkan jangkitan. Jangkitan bakteria vagina juga dikenali sebagai vaginosis bakteria (BV).

Sebenarnya, mungkin juga bahawa batang herba akan menyebabkan jangkitan yis vagina jika anda membiarkannya terlalu lama atau terlupa untuk membuangnya.

Faraj kering sebenarnya membuat anda sakit semasa melakukan hubungan seks

Sensasi kasar, ketat, dan ketat dari faraj kering sangat diinginkan oleh lelaki semasa melakukan hubungan seks dan sering dijadikan penanda aras keseronokan seksual. Jadi, tidak hairanlah jika ramai wanita berminat memakai Crystal X.

Tetapi sebenarnya, cecair pelincir vagina adalah salah satu faktor penting dalam keseronokan seksual. Cecair pelincir faraj ada tanpa tujuan. Cecair ini dihasilkan oleh badan anda sendiri untuk "memudahkan" geseran berulang antara kulit zakar dan faraj, sehingga penembusannya lebih lancar dan kurang menyakitkan.

Itulah sebabnya keadaan vagina kering sebenarnya tidak sesuai untuk menerima geseran penembusan zakar berulang. Kekurangan pelincir semula jadi di faraj semasa hubungan seks boleh menyebabkan lepuh faraj. Lepuh faraj akan menjadikan pelvis berkedut sehingga seks terasa sakit. Semakin kerap, mendalam, dan semakin kuat daya tarikan, semakin besar risiko kerengsaan. Malah boleh menyebabkan pendarahan faraj semasa melakukan hubungan seks.

Lebih-lebih lagi, lecet vagina dapat membuka peluang yang lebih besar untuk penularan penyakit kelamin seperti HIV, gonorea, dan sifilis jika anda atau pasangan anda diuji positif untuknya.

Cara selamat untuk menegangkan faraj

Daripada menggunakan Crystal X yang lebih berbahaya daripada kebaikan, berikut adalah beberapa petua yang boleh anda cuba meniru di rumah untuk mengembalikan keremajaan vagina secara semula jadi.

1. Rutin mencangkung

Squat yang kerap boleh menjadi cara mengetatkan faraj yang mudah dilakukan di rumah. Caranya, sediakan tikar sukan dan kasut sukan. Posisikan badan anda dalam kedudukan tegak dengan kaki anda selebar pinggul. Panjangkan tangan anda ke sisi seolah-olah melebarkan sayap anda, atau boleh ke depan untuk mengimbangkan bahagian belakang badan.

Turunkan perlahan pinggul anda sehingga lutut dibengkokkan seolah-olah anda akan berjongkok. Pegang dan imbangkan kaki anda untuk menjauhkannya.

Pegang kedudukan jongkok sambil mengetatkan perut, pinggul, punggung, pelvis, dan paha anda selama yang anda boleh. Atur nafas anda dengan sesenang mungkin, Selepas itu, angkat punggung anda dan kemudian berdiri kembali ke posisi semula dan ulangi pergerakan ini 15 minit setiap hari untuk mendapatkan hasil faraj yang ketat.

2. Latihan Kegel

Latihan Kegel adalah latihan sederhana yang bertujuan untuk melatih otot pelvis. Dengan mengetatkan otot pelvis, kawasan faraj menjadi lebih kencang. Wanita yang telah melahirkan secara normal disarankan agar rajin melakukan latihan Kegel untuk mengetatkan kembali faraj, tetapi latihan ini sebenarnya dapat dilakukan oleh siapa saja.

Jadi, jika ini pertama kalinya anda melakukan Kegels, cubalah berbaring terlebih dahulu. Seterusnya, cubalah mengetatkan otot-otot dasar pelvis seolah-olah menahan kencing. Tahan selama 3 saat. Semasa mengencangkan otot pelvis, jangan menahan nafas atau mengencangkan perut, paha, dan punggung.

Rehatkan otot pelvis bawah anda selama 3 saat, kemudian ulangi hingga 10 kali setiap sesi. Untuk keketatan maksimum pada vagina, lakukan Kegels 3 kali sehari.

Recent Posts