5 Persediaan untuk Malam Pertama yang Harus Dilakukan oleh Calon Suami

Malam pertama adalah malam yang paling dinantikan oleh pasangan yang baru berkahwin. Malam pertama adalah malam yang menggembirakan bagi banyak pasangan, dan mungkin salah seorang daripada anda. Mungkin malam pertama terukir menjadi salah satu kenangan terindah bagi pasangan seumur hidup. Lalu, apakah persediaan malam pertama yang penting untuk dilakukan oleh lelaki?

Persiapan malam pertama untuk suami

Bagi suami, malam pertama adalah salah satu tempat untuk membuktikan kasih sayang pada awal perkahwinan.

Sekiranya tidak disiapkan dengan betul, malam ini boleh menjadi bencana yang akan merosakkan hubungan anda dengan isteri anda di masa hadapan.

Jadi, apakah persediaan untuk malam pertama untuk suami?

1. Latihan fizikal yang kerap sejak lama sebelum perkahwinan

Daya tahan anda di tempat tidur dapat diperoleh dari latihan fizikal yang teratur dan terarah.

Anda boleh melakukan angkat berat dan treadmill di Gim, untuk melakukan sukan larian atau sukan intensiti tinggi seperti Muay Thai.

Sebenarnya, senaman fizikal secara teratur dapat meningkatkan kemampuan menegangkan zakar. Kenapa begitu? Latihan fizikal secara berkala akan meningkatkan kesihatan kardiovaskular.

Ini bermaksud ia akan melancarkan saluran darah. Zakar tidak mempunyai tulang, jadi boleh mengalami ereksi kerana darah mengisi urat di kawasan zakar ketika anda merasa santai.

Tambahan, senaman membantu menghilangkan tekanan. Apabila anda mempunyai peredaran darah yang lancar dan santai, anda tidak perlu bimbang mengalami ereksi yang sukar.

2. Bersedia untuk penampilan

Pastikan anda kelihatan terbaik dari kepala hingga kaki. Pastikan rambut anda kemas dan rapi, tidak kemas, berbau busuk dan juga kelemumur.

Pastikan juga seluruh badan telah digosok dan buang semua kotoran.

3. Rancang apa yang perlu dilakukan di tempat tidur

Ian Kerner, PhD, ahli terapi seks memberitahu WebMD mengenai kesalahan biasa yang dilakukan pada malam pertama.

Dia mencadangkan, salah satunya adalah memulakan malam pertama secara langsung di tempat tidur.

Sebenarnya, keinginan seksual tidak akan muncul dengan segera. Anda boleh melakukan ini dengan memegang tangannya, mengurutnya, memeluknya, atau menciumnya di ruang tamu atau di ruang makan.

Bermula dengan pelukan hangat selama 30 saat akan merangsang oksitosin, hormon wanita yang menghasilkan rasa hubungan dan kepercayaan.

Anda juga boleh memulakan dengan sembang romantis. Sebenarnya, perbincangan kecil ini dapat terselip di antara pemandangan.

Lagipun, malam pertama bukan mengenai seks.

4. Siapkan lokasi terbaik

Persiapan malam pertama juga tidak ketinggalan tempat terbaik.

Tidak jarang, orang pergi berbulan madu di hotel bertaraf 5 bintang di kawasan pelancongan yang indah untuk mendapatkan pengalaman ini.

Siapkan tempat terbaik, bermula dari tilam, warna selimut, suhu bilik, malah gelap atau terang bilik.

Ramai wanita menyukai nuansa romantis seperti lilin hingga muzik romantis pada malam pertama.

Juga pastikan tempat terbaik anda untuk malam pertama jauh dari keramaian dan kebisingan.

Sudah tentu, kesenangan yang anda dan pasangan anda rasakan pada malam pertama tidak akan dapat dikongsi dengan orang lain.

5. Pengambilan nutrien untuk meningkatkan tenaga untuk jangka masa yang lebih lama

Makanan dan minuman juga sangat penting untuk penyediaan malam pertama anda.

Kenapa begitu? Makanan dan minuman mengandungi nutrien yang bermanfaat bagi tubuh, misalnya dalam proses metabolisme tenaga.

Di samping itu, makanan yang sihat dan bersih juga penting. Sudah tentu anda tidak mahu gejala cirit-birit tiba-tiba datang dan merosakkan pemandangan yang berada di puncaknya.

Recent Posts