5 Petua Melancap Lelaki Untuk Lebih Menyeronokkan Walaupun Sendiri

Melancap adalah aktiviti seksual yang dilakukan untuk mendapatkan kepuasan seksual dengan merangsang kawasan sensitif atau organ intim mereka sendiri. Melancap pada lelaki dianggap sebagai aktiviti seks yang selamat dan sihat kerana dapat menghilangkan tekanan, meningkatkan kualiti tidur, dan melepaskan gairah seksual. Walau bagaimanapun, melancap lelaki yang dilakukan secara sembarangan sebenarnya berisiko menyebabkan kecederaan, jangkitan, dan anda sendiri tidak berpuas hati. Oleh itu, anda harus memperhatikan petua dan trik berikut untuk melancap lelaki yang selamat dan menyeronokkan.

Petua melancap lelaki agar selamat dan menyeronokkan

Sebenarnya, tidak ada cara pasti untuk melancap. Setiap orang mempunyai cara dan muslihat masing-masing. Ada yang menggunakan tangan untuk merangsang organ intim mereka atau dengan bantuan mainan seks. Namun, tidak ada salahnya melihat petua melancap lelaki berikut agar sesi seks solo anda tetap menarik dan tidak berisiko. Ayuh, baca untuk petua di bawah.

1. Variasikan kedudukan anda

Melancap lelaki tidak selalu harus dilakukan semasa duduk atau berbaring. Mencuba kedudukan lain boleh membolehkan anda bereksperimen dengan kesenangan anda sendiri.

Anda boleh beralih ke kedudukan lain, seperti berdiri di atas meja atau dinding, dengan pinggul anda didorong ke depan. Sekiranya anda selalu berbaring, cubalah duduk di atas katil atau di kerusi. Anda juga boleh menikmati melancap sambil merangkak.

Kedudukan yang berbeza akan menyebabkan sensasi yang berbeza, dan ini dapat berarti kepuasan yang lebih besar.

2. Tukar tangan

Seperti perubahan posisi, menukar tangan untuk melancap juga dapat menyebabkan sensasi yang berbeza yang dapat menyebabkan ejakulasi ganas. Sesekali, gunakan tangan yang jarang anda gunakan untuk melancap.

Anda juga boleh duduk dan meletakkan tangan anda di bawah alat kelamin anda, seolah-olah tangan orang lain merangsang anda. Anda boleh melakukan ini sehingga anda tertidur atau mencapai kemuncak.

3. Gerakkan pinggul anda

Melancap lelaki tidak seperti melakukan hubungan seks dengan pasangan, jadi anda mungkin berfikir tidak ada gunanya menggerakkan pinggul semasa melancap.

Namun, ternyata bergerak atau mendorong pinggul dengan irama yang betul dapat membantu meningkatkan intensiti orgasme dan keseronokan.

Anda boleh menggerakkan pinggul anda dengan gerakan melingkar atau ke belakang dan ke belakang, atau dengan cara yang menyenangkan bagi anda. Anda juga boleh menggerakkannya dengan irama cepat untuk mencapai klimaks. Kaedah ini juga dapat melatih fleksibiliti anda ketika kemudian anda bercinta dengan pasangan.

4. Jangan hanya merangsang zakar

Sekiranya anda suka ketika pasangan anda bermain dengan zakar dan perineum anda, maka mengapa anda tidak cuba melancap? Selain dari zakar, anda boleh mencuba kawasan sensitif anda yang lain.

Zakar anda juga mempunyai ujung saraf yang hampir sama dengan zakar anda. Oleh itu, anda juga boleh bermain dengan testis anda menggunakan tangan anda untuk klimaks semasa melancap. Anda juga boleh mengurut atau bermain dengan perineum anda untuk menimbulkan sensasi.

5. Melancap dengan alat permainan seks

Mainan seks bukan hanya untuk wanita. Terdapat sebilangan mainan yang tersedia untuk lelaki yang boleh menambahkan keseronokan semasa melancap.

Pilihan mainan seks untuk melancap pada lelaki, antara lain lampu daging, pengedar poket, perangsang prostat, dan manik dubur. Anda boleh menggunakan satu atau dua mainan seks untuk meningkatkan syahwat anda.

Sekiranya anda ingin tetap selamat, pastikan mainan seks yang anda mahu gunakan sudah steril. Jangan berkongsi atau meminjam antara satu sama lain mainan seks dengan orang lain jika anda tidak dapat menjamin kebersihannya, kerana ia boleh menjadi alat penularan penyakit kelamin. Selain itu, sentiasa bersih lagi mainan seks setelah menggunakannya.

Elakkan menggunakan benda lain seperti botol atau sabun yang tidak dirancang untuk melancap. Lebih baik menggunakan produk yang dibuat khusus untuk menjadikan melancap lelaki lebih selamat dan menyeronokkan.

Recent Posts