Natur-E: Faedah, Dos, dan Kesan Sampingan •

Kelebihan Natur-E

Apakah faedah Natur-E?

Natur-E adalah makanan tambahan untuk memenuhi pengambilan vitamin E dari badan. Makanan tambahan ini mengandungi vitamin E semula jadi, juga dikenali sebagai D-alpha tocopherol. Vitamin ini berasal dari ekstrak biji bunga matahari dan kuman gandum terpilih.

Vitamin E yang terdapat dalam Natur-E mempunyai pelbagai manfaat yang baik untuk menjaga kulit dan mata yang sihat, mencegah penuaan pramatang, meningkatkan sistem kekebalan tubuh, membantu menjana semula sel-sel dalam tubuh, dan sebagainya.

Selain itu, vitamin E juga merupakan antioksidan yang berguna untuk melindungi tubuh dari radikal bebas. Radikal bebas menyebabkan sel badan menjadi lemah dan mati lebih cepat.

Dengan mengonsumsi vitamin E, Anda tidak hanya memperoleh manfaat menghindari penuaan dini dan kulit yang sihat, tetapi juga dari risiko penyakit kerosakan sel, seperti:

  • pengerasan arteri
  • tekanan darah tinggi
  • penyakit jantung
  • barah

Natur-E termasuk dalam kelas ubat bebas tanpa preskripsi doktor yang boleh didapati dengan mudah di pelbagai kedai ubat atau farmasi. Makanan tambahan ini telah didaftarkan di Badan POM dan Majlis Ulama Indonesia (MUI).

Walaupun begitu, anda mesti tetap berhati-hati ketika memakannya kerana tidak semua orang memerlukannya. Sila berjumpa doktor untuk maklumat lebih lanjut.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Apakah peraturan untuk menggunakan Natur-E?

Gunakan suplemen ini mengikut arahan penggunaan yang tertera pada label pakej atau resipi. Minum dengan air jika anda mengambil Natur-E dalam bentuk kapsul. Minum selepas makan untuk mendapat faedah maksimum dari Natur-E.

Jangan minum ubat ini terlalu banyak, terlalu sedikit, lebih lama daripada yang disyorkan. Keadaan anda mungkin tidak bertambah cepat, dan risiko kesan sampingan anda mungkin meningkat.

Beritahu doktor anda sekiranya keadaan anda tidak bertambah baik atau bertambah buruk.

Bagaimana ubat Natur-E disimpan?

Natur-E adalah makanan tambahan yang harus disimpan pada suhu bilik. Jauhkan dari cahaya matahari langsung dan tempat yang lembap. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku. Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza.

Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan. Jangan membuangnya ke tandas atau longkang kecuali diarahkan untuk melakukannya.

Buang produk ini apabila sudah habis atau tidak diperlukan lagi. Rujuk ahli farmasi atau syarikat pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang produk anda dengan selamat.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Recent Posts