Enzyplex: Fungsi, Dos, Interaksi dan Kesan Sampingan •

Fungsi & Penggunaan

Untuk apa ubat ini digunakan Enzyplex?

Enzyplex adalah ubat gastrik yang digunakan untuk merawat kembung, perut terasa kenyang dan kembung, kerap kentut, mual, pedih ulu hati, dan untuk melancarkan pergerakan usus.

Enzyplex juga mengandungi beberapa vitamin seperti vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin C, vitamin D, untuk melancarkan pencernaan yang sihat, terutamanya perut dan usus. Selain itu, Enzyplex juga membantu metabolisme kerja pencernaan dengan betul.

Apakah peraturan untuk menggunakan Enzyplex?

Mengonsumsi Enzyplex harus dimakan satu jam selepas makan atau semasa makan dan makanan ringan. Ikuti cadangan doktor dan jadual ubat yang disenaraikan, terutamanya apabila sistem pencernaan anda bermasalah.

Bagaimana cara menyimpan Enzyplex?

Ubat ini paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari tempat langsung cahaya dan lembap. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku. Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila sudah habis atau tidak diperlukan lagi. Rujuk ahli farmasi atau syarikat pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang produk anda dengan selamat.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found