Kalpanax: Kegunaan, Dos, Kesan Sampingan, dll. •

Kalpanax Apa Ubat?

Untuk apa Kalpanax digunakan?

Kalpanax adalah ubat topikal atau topikal untuk merawat penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan kulat.

Beberapa penyakit kulit yang dapat diobati dengan Kalpanax adalah kutu air, tinea versicolor, kurap (kurap), dan kudis. Ubat ini berfungsi dengan menghentikan pertumbuhan kulat dan bakteria, serta merawat luka berjangkit pada kulit sehingga sel-sel kulit baru terbentuk.

Apakah peraturan untuk menggunakan Kalpanax?

Kalpanax digunakan dengan menerapkannya atau meneteskannya secara langsung pada kulit yang bermasalah. Tetapi pertama, pastikan anda mencuci tangan dan membersihkan kawasan kulit sasaran terlebih dahulu sebelum menggunakan ubat ini.

Tunggu sehingga kulit kering sepenuhnya selepas pembersihan, kemudian gunakan ubat ini. Gunakan jari, sapu kapas, atau kapas untuk mengeluarkan sejumlah kecil ubat dan kemudian oleskan sedikit pada kulit. Ubat ini biasanya digunakan 2-3 kali sehari.

Elakkan terkena haba selepas menggunakan ubat ini. Basuh tangan anda sebaik sahaja menggunakan ubat ini untuk mengelakkan sentuhan mata secara tidak sengaja. Untuk mendapatkan hasil yang maksimum, gunakan ubat ini secara berkala dan mengikut arahan penggunaannya.

Baca panduan ubat dan risalah maklumat pesakit sebelum menggunakan ubat ini. Rujuk doktor atau ahli farmasi anda jika anda mempunyai pertanyaan mengenai arahan penggunaan atau risalah maklumat pesakit.

Bagaimana cara menyimpan ubat ini?

Kalpanax paling baik disimpan di bawah 30 darjah Celsius, jauh dari cahaya matahari langsung dan tempat yang lembap. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku.

Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila ubat telah habis atau tidak diperlukan lagi.

Rujuk ahli farmasi atau agensi pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang ubat anda dengan selamat.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found