Petua untuk malam pertama agar wanita menjadi halus dan romantis tanpa jatuh sakit

Malam pertama adalah perkara yang paling dinantikan oleh setiap pasangan yang baru berkahwin. Tetapi sebenarnya, tidak sedikit wanita yang merasa takut dan bimbang kerana mereka berfikir untuk melakukan hubungan seks untuk pertama kalinya pasti akan menyakitkan. Namun, tidak semestinya seperti itu. Hubungan intim dijamin berjalan lancar tanpa halangan sekiranya anda pertama kali membaca petua malam pertama berikut.

Malam pertama tidak perlu sakit!

Malam pertama tidak semestinya menyakitkan, apalagi berdarah dengan banyak, seperti yang dikatakan banyak orang. Melakukan hubungan seks pada kali pertama mungkin merasa sedikit tidak selesa, menyebabkan rasa sesak seperti tekanan sedikit. Walau bagaimanapun, seks (sama ada pertama kali atau untuk keseratus) tidak boleh menyebabkan kesakitan yang berlebihan.

Perkara yang sama berlaku untuk pendarahan. Bagi kebanyakan wanita, seks pertama boleh merobek selaput dara, menyebabkan sedikit darah keluar semasa dan selepas hubungan seks. Ada juga wanita yang tidak berdarah sama sekali kerana membrannya tidak koyak. Sama ada cara normal, asalkan tidak berdarah seperti semasa haid.

Dalam banyak kes, kesakitan semasa hubungan seks adalah manifestasi kesan tekanan psikologi ketakutan dan kegelisahan yang dihadapi pada malam pertama. Sekiranya anda berfikir tentang kesakitan berulang-ulang kali, cadangan kesakitan mungkin akan menjadi kenyataan.

Anda juga dapat merasakan kesakitan semasa melakukan hubungan seks pertama kali jika vagina anda tidak "basah" kerana kekurangan pelinciran. Sama ada dari pelincir vagina semula jadi kerana ia tidak dirangsang atau tidak dibantu oleh pelincir seks pasaran.

Petua untuk malam pertama menjadi lancar dan romantis tanpa rasa sakit

1. Pergi ke salon untuk penjagaan badan

Menjelang hari perkahwinan dan malam pertama, ada baiknya meluangkan masa untuk pergi ke salun atau tempat kecantikan lain yang menyediakan pakej penjagaan pra-perkahwinan dari kepala hingga kaki.

Jaga diri anda dengan melakukan waxing dan lulur akan menjadikan badan lebih bersih, wangi, dan lebih rapi. Kebersihan faraj boleh menjadi salah satu faktor yang meningkatkan keyakinan anda pada malam pertama, anda tahu!

2. Pakai pakaian dalam seksi

Petua malam pertama ini sebenarnya tidak wajib, tapi apa salahnya, neraka, manjakan diri anda (dan mata pasangan anda) dengan pembalut pakaian dalam seksi?

Momen malam pertama pastinya akan lebih menggoda dan tidak dapat dilupakan jika anda memakai pakaian dalam yang boleh membuat anda kelihatan berbeza, yakin diri, dan merasa seksi di ranjang

Tetapi ingat, jangan gunakan pakaian dalam atau pakaian dalam yang terlalu rumit. Contohnya, banyak hiasan simpul menggunakan tali yang akan menyukarkannya untuk dilepaskan.

3. Sediakan pelincir

Sekiranya foreplay tidak cukup berkesan untuk membuat wanita "basah", ada baiknya anda menyimpan sebotol pelincir seks dari awal. Terutama jika anda masih merasa tegang atau tidak santai sehingga vagina enggan melepaskan cecair pelincir semula jadi.

Tidak ada salahnya menggunakan pelincir seks pada malam pertama untuk anda berdua melicinkan cara penembusan. Pilih produk pelincir berasaskan air yang mengurangkan risiko alahan. Pilih juga pelincir yang selamat untuk vagina.

4. Panaskan terlebih dahulu

Pemanasan di sini tidak bermaksud meregangkan badan dengan gaya gimnastik SKJ dengan wanita PKK pada hujung minggu, anda tahu! (Walaupun tidak ada yang salah dengan itu, neraka.)

Pemanasan yang dimaksudkan adalah foreplay sebelum melakukan hubungan seks untuk mempersiapkan badan anda untuk penembusan zakar. Foreplay adalah masa yang tepat untuk mengenal, memahami, dan menyukai selok-belok tubuh setiap pasangan, dan juga untuk mengetahui apa yang disukai satu sama lain dari segi rangsangan seksual.

Foreplay Ini boleh bermula dengan menggoda cheesy atau kata-kata nakal yang membuat pasangan teruja, atau juga melalui keintiman fizikal seperti pelukan, ciuman, belaian, hickey, hingga seks oral.

Foreplay adalah kaedah terbaik untuk menjadikan wanita "basah". Kami mengesyorkan agar anda menghabiskan 10-15 masa untuk memanaskan badan di tempat tidur sebelum beralih ke pusingan seterusnya. Pada dasarnya, fokus pertama pada saat-saat intim yang diciptakan khas untuk anda berdua.

5. Cari kedudukan yang paling selesa

Terdapat 1001 variasi posisi seks yang boleh anda cuba dengan pasangan anda. Tetapi jika ini adalah pertama kalinya anda bersama, tidak ada salahnya bercinta dengan kedudukan yang paling standard, yakni mubaligh.

Posisi klasik ini dilakukan dengan wanita berbaring telentang dengan kakinya terbuka dan sedikit menekuk lutut, sementara lelaki berada di atas wanita.

Kedudukan mubaligh akan terasa lebih seronok jika kaki anda diikat di pinggul atau belakang lelaki sehingga penembusan lebih mudah untuk merangsang klitoris. Bukan itu sahaja. Kedudukan ini juga mungkin bagi anda berdua untuk saling membelai dan saling menjelajahi tubuh masing-masing.

Semasa melakukan penetrasi, ada baiknya memberitahu pasangan anda untuk masuk perlahan-lahan terlebih dahulu untuk memberi masa kepada tubuh anda untuk menyesuaikan diri dengan keinginan zakar. Sekiranya perlu, arahkan zakar dengan tangan anda sendiri ke dalam faraj supaya anda dapat mengatur kelajuan dan kedalaman penembusan.

Selepas itu, jangan lupa membersihkan!

Setelah selesai bercinta, ingatkan pasangan anda agar tidak langsung tidur. Luangkan masa untuk dimanjakan satu sama lain sambil membelai dan mencium untuk menguatkan ikatan dalaman, kemudian setelah itu kedua-duanya pergi ke bilik mandi untuk membersihkan badan.

Buang air kecil selepas seks adalah petua malam pertama yang penting bagi wanita untuk mengelakkan risiko jangkitan saluran kencing (UTI). Selepas itu, basuh faraj dan keringkan dengan baik. Perkara yang sama berlaku untuk lelaki untuk mengelakkan risiko UTI. Baca cara membersihkan zakar dengan betul di sini.

Recent Posts