Ingin Mencapai Orgasme Hebat? Ini adalah 7 faktor yang mesti dipenuhi

Orgasme adalah perasaan keseronokan seksual yang berlaku semasa hubungan seks. Orgasme ini juga disebut fasa klimaks yang boleh berlaku pada lelaki dan wanita. Apabila orang mengalami orgasme, degupan jantung dan pernafasan menjadi lebih cepat dan berat. Walaupun begitu, fasa ini memuaskan. Terdapat beberapa faktor yang dapat membuat kepuasan anda meningkat berkali-kali. Ingin mempunyai syahwat yang hebat? Ini caranya.

Faktor yang menjadikan orgasme hebat

Berikut adalah faktor-faktor yang boleh membuat orgasme hebat.

1. Fokus

Orgasme juga boleh menjadi proses yang perlu dipelajari. Semakin kerap anda dapat mencapai orgasme, semakin tinggi peluang anda mendapat orgasme yang hebat.

Kajian 2016 mendapati bahawa orang yang mempunyai lebih banyak pengalaman orgasme telah belajar untuk memberi tumpuan dan tumpuan untuk mencapai orgasme.

Ringkasnya, semakin anda tahu bagaimana cara yang betul sehingga anda dapat mencapai puncak kesenangan. Oleh itu, lebih senang mendapat orgasme yang hebat.

2. Keyakinan

Keyakinan semasa hubungan seksual juga boleh mempengaruhi tahap kepuasan orgasme yang berlaku. Sebilangan orang mungkin merasa rendah diri dengan badan mereka.

Ini menjadikan anda fokus pada diri sendiri dan akhirnya lupa untuk mencapai klimaks.

Contohnya, merasa malu jika badan anda gemuk, merasa malu jika perut anda buncit dan sebagainya.

Sekiranya seperti ini, akibatnya orgasme yang hebat akan sukar dicapai, kerana melakukan hubungan seks di bawah tekanan.

3. Cara bernafas

Bagaimana anda bernafas dapat menentukan sama ada anda dapat mencapai orgasme yang hebat atau tidak.

Semakin banyak oksigen yang masuk ke dalam badan, semakin baik aliran darah. Ini kemudian membolehkan anda mencapai klimaks yang lebih hebat.

Jadi, penting untuk mengatur nafas ketika melakukan hubungan seks agar darah mengalir lancar ke organ intim.

4. Hubungan dengan pasangan

Keadaan hubungan anda dengan pasangan anda juga mempengaruhi betapa menggembirakannya klimaks anda.

Sekiranya anda menjalin hubungan buruk dengan pasangan anda, anda akan cenderung tidak bermotivasi dan gagal mendapat orgasme yang hebat.

Apabila anda mempunyai hubungan yang baik dan sudah merasa sangat dekat, anda dapat mencapai orgasme yang hebat.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak berpuas hati dengan keadaan hubungan anda, apalagi orgasme yang hebat, orgasme sukar berlaku.

5. Cara berkomunikasi dengan pasangan anda

Komunikasi adalah salah satu perkara yang membuat orgasme terasa begitu memuaskan. Ini bertujuan untuk menyampaikan keperluan anda dengan pasangan anda.

Komunikasi seksual yang baik merangkumi meminta apa yang anda mahukan, atau perbualan yang sederhana dan mesra dari awal proses seks.

Jangan lupa memberi maklum balas positif kepada pasangan anda bahawa apa yang telah dia lakukan, kerana itu akan membuatnya lebih bahagia, teruja, dan akhirnya kepuasan seksual yang dia dapatkan berkali-kali.

6. Prakata yang tepat dan panjang

Tidak dapat dinafikan bahawa foreplay adalah faktor penting dalam mencapai keseronokan semasa melakukan hubungan seks. Ketahui kedudukan dan pergerakan mana yang selalu menjadikan anda dan pasangan lebih bersemangat.

Ini kemudian akan menjadikan hubungan seks anda dengan pasangan anda lebih 'panas' dan mungkin orgasme hebat.

Penyelidikan menunjukkan bahawa jika seks oral, menyentuh alat kelamin dengan ciuman, adalah salah satu jenis peluang untuk mencapai orgasme meningkat.

Di samping itu, berikan masa yang cukup untuk permainan awal, tidak terlalu pendek. Anda perlu memanaskan badan sekurang-kurangnya 15 minit untuk benar-benar bersedia untuk melakukan hubungan seks.

Recent Posts