Berikut adalah 6 tanda pasangan anda menipu anda

Kecurangan tidak lagi indah apabila baunya mencurigakan dan dilihat dengan jalur. Biasanya tanda-tanda pasangan curang dapat ditemukan dari naluri, hati nurani, dan juga fikiran anda ketika anda menyedari bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan pasangan anda.

Tetapi jika anda hanya bergantung padanya, sepertinya tidak sah menuduh pasangan anda menipu. Untuk lebih yakin, sama ada pasangan anda tidak berwawasan, pertimbangkan 6 tanda-tanda umum menipu orang berikut.

Tanda pasangan anda menipu anda

1. Kasih sayang yang tidak biasa dan berlebihan

Menurut kajian yang diterbitkan dalam jurnal Buletin Personaliti dan Psikologi Sosial , jika pasangan anda menunjukkan kasih sayang yang berlebihan secara tiba-tiba, itu boleh menjadi tanda bahawa dia menipu anda.

Ini boleh berlaku, misalnya, apabila orang yang biasanya tidak peduli dan tidak benar-benar menunjukkan kasih sayang kepada anda tiba-tiba menjadi orang yang paling romantis di dunia.

2. Tiba-tiba memarahi seseorang

Tanda-tanda bahawa pasangan anda menipu anda boleh disyaki jika dia tiba-tiba mencabul seseorang. Ada kemungkinan orang ini boleh menjadi perempuan simpanannya.

Pasangan yang curang juga boleh memfitnah atau merendahkan orang lain kerana orang itu adalah saksi mata atau yang tahu dia berselingkuh. Tingkah laku ini boleh menjadi cara pasangan anda untuk menutup kesalahan mereka dan mengurangkan kecurigaan anda.

3. Terdapat tanda-tanda pelik di media sosial (media sosial)

Zaman media sosial sekarang menjadikan kecurangan lebih mudah, dan juga menjadikannya lebih mudah untuk mengetahui tanda-tanda perselingkuhan.

Secara tidak langsung, anda dapat melihat dari mesej terus atau peti masuk media sosial peribadi pasangan. Perhatikan, apa isi kandungannya berbual di media sosial atau aplikasi sembang dihapuskan atau tidak. Sekiranya demikian, anda harus curiga, kerana ini adalah tanda bahawa seseorang ingin menghapus bukti kesalahan yang dapat anda temui setiap saat.

Anda juga boleh menonton umpan masa media sosial pasangan. Adakah terdapat akaun seseorang yang selalu dia perhatikan di media sosial, adakah dia mempunyai akaun palsu, atau adakah dia selalu bersembunyi alat dia semasa dia bertemu dengan anda?

Anda juga harus bertanya kepada pasangan anda jika di media sosial dia menunjukkan kemesraan dan menggoda dengan orang lain. Tanyakan dengan teliti, pastikan anda mempunyai bukti yang cukup kuat untuk membincangkannya dengan pasangan anda.

4. Angkat telefon secara sembunyi

Tanda lain pasangan anda menipu anda dapat dilihat dari bagaimana dia mengambil telefon dan bermain alat- miliknya.

Contohnya, jika dia tiba-tiba meninggalkan anda untuk menjawab telefon dan segera pergi, anda harus mempersoalkan dari siapa panggilan tersebut.

Kemudian jika dia memainkan telefon bimbit untuk membalas sembang secara diam-diam, anda boleh mengemukakan soalan seperti "Mengapa anda bermain?" telefon adakah di bawah meja? " atau " Berbual , dari siapa sayang? "

Perhatikan ekspresi di wajahnya. Sekiranya dia terkejut apabila menyedari anda memerhatikannya, segera simpan alat dia, anda boleh mengesyaki bahawa ada sesuatu yang disembunyikan daripada anda.

5. Peningkatan atau penurunan hubungan seks

Pasangan yang suka dan setia antara satu sama lain pada amnya selalu menginginkan aktiviti fizikal yang lebih intim dan lebih kerap. Kemudian, jika pasangan anda mula jarang melakukan aktiviti yang lebih intim atau enggan tanpa alasan, seperti tertekan atau sakit, anda mungkin mengesyaki ada perubahan mengenai dirinya.

Tetapi jangan salah sangka sekiranya pasangan anda tiba-tiba mahukan aktiviti fizikal yang lebih intim dan kerap. Ini berlaku jika dia sebelumnya mempunyai frekuensi persetubuhan yang sederhana, ya. Ini bisa menjadi cara baginya untuk mengalihkan kesalahan yang dia buat, seperti menipu.

6. Sibuk tiba-tiba

Tanda-tanda kecurangan pasangan anda dapat dilihat dari aktiviti harian mereka. Sekiranya orang yang biasanya tidak bekerja lebih masa, tetapi kebelakangan ini sering pulang lewat dengan alasan kerja lebih masa tanpa bukti yang jelas, dia mungkin berbohong.

Kemudian, apabila pasangan anda tiba-tiba pergi ke luar bandar untuk berkhidmat, dan ini tidak pernah berlaku sebelumnya, anda mungkin curiga. Pasangan yang mengalami tanda-tanda kecurangan biasanya mudah melupakan janji temu atau acara yang telah dijadualkan sebelumnya. Bercakap dengan teliti dan tenang untuk menyelesaikan masalah ini dengan segera.

Recent Posts