Mengapa Kita Tidak Percaya Iklan Pembesaran Zakar •

Tidak diragukan lagi, banyak lelaki yang mementingkan ukuran zakar mereka akhirnya memutuskan untuk masuk untuk mencuba pelbagai cara dan kaedah unik untuk membantu mereka mencapai impian "zakar besar" mereka.

Kebanyakan lelaki hari ini percaya bahawa satu-satunya cara untuk benar-benar mencapai ukuran zakar yang diinginkan adalah dengan menggunakan pam zakar atau pembedahan pembesaran perubatan di hospital, aka phalloplasty. Kedua-dua cara ini bukanlah keputusan yang tepat untuk mendapatkan apa yang mereka mahukan. Inilah sebabnya ...

Tidak kira apa prosedurnya, ukuran zakar tidak akan berubah

Sama ada suplemen atau alat fizikal, tidak ada cara yang terbukti berkesan untuk membesarkan zakar.

"Hingga kini tidak pernah ada pil, krim, atau cara apa pun yang terbukti bermanfaat dalam meningkatkan ukuran zakar," kata Thomas J. Walsh, MD, seorang profesor urologi dan pengarah Pusat Kesihatan Lelaki Universiti Washington, memetik Kesihatan Lelaki.

Sebabnya, zakar terdiri daripada pasangan corpora cavernosa dan corpus spongiosum tunggal, yang menjadikan ukuran zakar lebih kurang ditentukan secara genetik. Zakar adalah silinder berserat yang melekat secara kekal pada tulang pelvis, sehingga sukar untuk dimanipulasi. Tidak seperti payudara atau hidung, zakar bukanlah organ statik. Zakar anda mengandungi tisu ereksi yang serupa dengan span yang dapat mengembang dengan darah dan kemudian mengempis kembali, dari masa ke masa. Dan bagi kebanyakan lelaki, panjang zakar yang mereka capai setelah melalui akil baligh adalah panjang maksimum zakar sepanjang hayatnya.

Oleh itu, walaupun prosedur pembedahan tidak akan berjaya kerana tidak ada bahan implan yang sesuai untuk keperluan khusus ini. Lebih-lebih lagi, zakar adalah salah satu organ tubuh manusia yang tidak mempunyai otot, jadi apa-apa latihan fizikal dan latihan yang difokuskan pada zakar tidak akan menghasilkan hasil yang diinginkan.

Ramai lelaki merasakan zakarnya kecil, sebenarnya normal

Hampir 90 peratus lelaki di seluruh dunia melaporkan tidak berpuas hati dengan ukuran zakar yang mereka anggap terlalu kecil. Satu kajian tahun 2005 diterbitkan Jurnal Urologi mendapati bahawa daripada 92 pesakit yang mengadu kes "zakar kecil", hampir kesemuanya mempunyai harapan yang berlebihan mengenai apa yang seharusnya dilakukan oleh zakar yang normal. Ironinya, masalah ini mungkin disebabkan oleh sumber yang sama bagi banyak wanita yang merasa tidak selamat mengenai keadaan organ seksual mereka: pornografi.

Sebaliknya, banyak kajian menunjukkan bahawa pada umumnya kes "zakar kecil" yang dilaporkan oleh lelaki sebenarnya berada dalam ukuran "normal" dan tidak perlu dibimbangkan.

Oleh itu, bagaimana seorang lelaki boleh mengetahui sama ada dia normal, super besar, atau benar-benar kecil? Yang jelas, tidak mengetahui ukuran kasut, mitos klasik yang kini dibongkarkan mengenai mengira ukuran zakar seseorang. Secara teknikal, zakar tidak dianggap kecil melainkan membentang kurang dari 8 sentimeter ketika ereksi.

Pengukuran zakar yang paling dipercayai disebut SPL (Stretched Penis Length), alias panjang zakar. Pada prinsipnya, semakin tinggi bilangan SPL yang anda dapat ketika mengukur zakar "layu", semakin lama jangkaan regangan zakar ketika tegak.

Untuk mengukur SPL, letakkan penggaris dengan kuat di sepanjang permukaan batang zakar anda yang layu. Untuk pengukuran yang lebih tepat, mulailah dari tulang kemaluan di pangkal kemaluan anda dan jangan hanya mengukur dari persimpangan di mana testis terpisah dari zakar. Seterusnya, tarik lembut enis sejauh yang anda boleh. Nombor SPL anda adalah nombor pada pembaris yang paling dekat dengan hujung kepala zakar.

Adakah nombor yang anda dapat 12 cm? Sekiranya demikian, anda normal. Sebilangan besar lelaki dewasa Indonesia berada dalam jarak toleransi sekitar 1.5 cm atau lebih dari garis dasar di atas, menurut statistik Palmer yang dipetik dari WebMD.

Ukuran zakar kecil mungkin kelihatan kecil, tetapi ...

Zakar kelihatan lebih kecil jika anda melihatnya dari atas. Apabila seseorang mempunyai perut yang buncit, kelebihan lemak ini bukan sahaja akan membatasi pandangan anda terhadap zakar, tetapi juga "menghisap" bahagian zakar ke dalam perut sehingga kelihatan lebih pendek.

Lelaki yang berunding dengan doktor dengan kebimbangan mengenai zakar kecil mereka secara amnya melaporkan diri di usia pra-remaja (jika mereka remaja) dan / atau gemuk. Dalam kes seperti ini, selalunya setelah menjalani pemeriksaan, mereka mempunyai ukuran zakar yang normal berdasarkan angka SPL, dan kerdil zakar mereka adalah keadaan sekunder kerana penumpukan lapisan kulit dan lemak di sekitar kawasan genital (zakar terkubur ) - bukan dari penyebab utama zakar. Kecil: genetik.

Namun, jika anda menyedari bahawa organ kemaluan anda benar-benar menyusut, ini boleh menjadi tanda masalah kesihatan. Terdapat beberapa perkara yang boleh menyebabkan kecederaan pada zakar yang menyebabkan panjangnya mengecut dari masa ke masa, termasuk kekurangan penggunaan (baca: masturbasi) yang dikaitkan dengan disfungsi ereksi dan penuaan yang berkaitan dengan usia.

Dua kaedah berkesan untuk menjadikan zakar kelihatan lebih besar

Walaupun anda tidak dapat berbuat banyak untuk membuat perbezaan besar pada ukuran zakar anda, anda boleh melakukan beberapa tip sederhana yang benar-benar berfungsi untuk pembesaran zakar tanpa perlu membeli produk di sana sini:

  • Menurunkan berat badan. Ubah gaya hidup, diet sihat, dan senaman anda - atau cara paling cepat, sedot lemak. Sebagai peraturan umum, setiap 15 kg lemak tambahan di dalam badan seseorang akan meliputi 2.5 cm panjang zakar sebenarnya. Menjaga bentuk badan bukan sahaja membuat anda lebih yakin pada tubuh dan zakar anda, tetapi juga meningkatkan kualiti prestasi anda di tempat tidur.
  • Cukur rambut kemaluan. Rambut kemaluan yang lebat dapat memberikan persepsi visual bahawa zakar seseorang kelihatan lebih pendek daripada yang sepatutnya

BACA JUGA:

  • 6 Gaya Makan yang Menghancurkan Makanan Anda
  • Mengapa zakar selalu tegak pada waktu pagi?
  • 8 Soalan Lazim Mengenai Impian Basah

Recent Posts