Bisolvon: Petunjuk Penggunaan, Kesan Sampingan, Interaksi, dll. •

Fungsi & Kegunaan

Untuk apa Bisolvon digunakan?

Bisolvon adalah ubat yang berfungsi untuk menghilangkan batuk yang disertai dengan kahak. Ubat ini mengandungi ramuan utama bromhexine HCl, yang merupakan ubat mucolytic dengan kadar kandungan kimia rendah hingga kahak nipis atau nipis di saluran pernafasan.

Apakah peraturan untuk menggunakan Bisolvon?

Ubat ini boleh diambil dengan atau tanpa preskripsi doktor. Ubat ini juga boleh didapati dalam bentuk tablet dan sirap yang boleh diambil dengan atau tanpa makanan. Penggunaan ubat Tablet Bisolvon diambil dengan air. Sementara ubat sirap Bisolvon pastikan untuk menggoncangkannya sebelum digunakan.

Jangan lupa untuk selalu membaca peraturan pengambilan ubat yang tertera di label produk. Jangan gunakan ubat ini lebih daripada dos yang disyorkan, kurang, atau lebih lama daripada yang disyorkan.

Di samping itu, segera berjumpa doktor jika ubat ini tidak memberikan reaksi selepas 14 hari penggunaan.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Bagaimana cara menyimpan ubat ini?

Bisolvon paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari tempat langsung cahaya dan lembap. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku.

Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila ubat telah habis atau tidak diperlukan lagi.

Rujuk ahli farmasi atau agensi pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang ubat anda dengan selamat.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found