Perkara yang perlu dilakukan sebelum melakukan hubungan seks

Sekiranya anda ingin mengadakan hubungan seksual yang menyenangkan, persiapkan dengan baik. Ini mungkin terdengar remeh, tetapi dengan menyiapkannya, rancangan anda akan berjalan lancar bersama pasangan anda. Berikut adalah 9 perkara yang boleh anda lakukan sebelum melakukan hubungan seks agar menyenangkan dan memuaskan.

Pelbagai perkara yang perlu disiapkan sebelum melakukan hubungan seks

Berikut adalah perkara-perkara yang harus anda perhatikan sekiranya anda mahu hubungan seksual anda berjalan dengan lancar dan menyenangkan:

1. Siapkan mood anda

Fikirkan perkara-perkara yang menyeronokkan untuk dilakukannya, dari yang remeh hingga yang sangat intim. Selain menetapkan mood untuk diri sendiri, anda juga dapat mempersiapkan suasana pasangan anda dengan memberi ciuman dan pelukan. Dilaporkan di Menshealth, 75% orang meningkatkan mood ketika berciuman, dan 61% orang lebih suka berpelukan. Ciuman tidak semestinya ada di bibir, boleh juga di leher, punggung, dahi, jari, dan telinga.

Sekiranya anda dan pasangan anda masih berjauhan, berikan ayat menggoda. Hantarkannya dalam sembang anda dengannya atau melalui telefon.

2. Pastikan semua tarikh akhir anda sudah selesai

Percayalah, kejayaan minda anda untuk melakukan hubungan seks akan sukar muncul jika anda masih tertekan memikirkan senarai pekerjaan yang belum anda selesaikan. Selesaikan semua tugas anda sehari sebelum hari D. Sekiranya anda dapat menyelesaikannya, anda akan lebih fokus pada pasangan anda.

3. Sediakan makanan yang betul pada hari H.

Pada hari D, jauhi makanan yang menyebabkan kembung atau nafas berbau. Makanan berair cenderung membuat perut anda kembung dan merasa tidak selesa. Makanan berbau akan mengganggu anda dan pasangan. Sekiranya baunya tidak sedap, dan bukannya bersemangat pasangan anda boleh melarikan diri. Sekiranya perlu, gosok gigi atau gunakan ubat kumur sebelum memulakan.

4. Pulang tepat pada waktunya

Jangan pulang terlalu lewat kerana terdapat beberapa perkara yang mesti disiapkan semasa pulang ke rumah. Anda mesti membersihkan diri terlebih dahulu sebelum melakukan hubungan seks. Seterusnya, anda juga harus menyiapkan bilik atau bilik yang mempunyai suasana yang menyokong. Contohnya, memilih muzik yang ingin anda mainkan di bilik anda. Atau, pilih pernak-pernik yang anda mahukan di bilik anda.

Akhir sekali, jangan lupa untuk meningkatkan keinginan seksual anda terlebih dahulu setelah berjam-jam melakukan aktiviti luar. Lebih-lebih lagi, jika anda telah membuat janji dengan pasangan anda untuk melakukannya, tunaikan janji. Jangan biarkan Dia menunggu.

5. Pilih pakaian yang betul sebelum melakukan hubungan seks

Pakai pakaian yang membuat anda merasa yakin dan dapat meningkatkan gairah pasangan anda. Sekiranya anda keliru, pakaian merah boleh menjadi pilihan. Dilaporkan dalam Psikologi Hari ini, warna merah boleh menjadi isyarat seksual untuk menarik pasangan anda.

6. Jangan lupa mencukur!

Sekiranya anda ingin membersihkan badan anda dari rambut yang sudah lebat atau masih kecil, lakukanlah. Sekurang-kurangnya sehari sebelum anda melakukan hubungan seks, buang rambut anda.

7. Pastikan bibir anda lembap

Ini bukan hanya untuk wanita, lelaki juga memerlukan keadaan bibir yang lembap. Akan ada sentuhan dengan bibir ketika anda melakukan hubungan seks. Sekiranya bibir anda kering, ia akan menjadi tidak selesa. Bagi wanita, anda tidak boleh menggunakan lipstik tebal, lebih baik menggunakan lipbalm sebagai gantinya.

8. Sediakan alat sokongan seks

Sekiranya anda dan pasangan anda tidak mahu mempunyai anak, atau jika anda tidak pasti pasangan anda bebas dari penyakit kelamin, pastikan anda sudah menyediakan kondom sebelum melakukan persetubuhan. Kemudian, untuk memastikan aktiviti seksual yang selesa dan bebas rasa sakit, sediakan juga pelincir atau pelincir seks yang selamat untuk kesihatan.

9. Kencing sebelum melakukan hubungan seks

Sangat tidak selesa untuk melakukan hubungan seks dengan pundi kencing yang penuh dengan air kencing. Sebelum memulakan, pastikan pundi kencing anda kosong. Walaupun anda tidak mahu membuang air kecil, pergi ke tandas untuk mengosongkannya. Anda akan lebih berpuas hati kerana anda dapat bertahan lebih lama dalam hubungan.

Recent Posts