Folamil Genio Apa Ubat? Dos, Fungsi, dll. •

Fungsi & Penggunaan

Untuk apa Folamil Genio digunakan?

Folamil Genio adalah makanan tambahan multivitamin dan mineral yang digunakan semasa mengandung dan menyusu. Makanan tambahan ini dapat membantu mencegah dan mengatasi kekurangan vitamin atau mineral pada wanita hamil dan menyusui.

Salah satu bahan utama yang terdapat dalam Folamil Genio adalah asid folik. Pengambilan asid folik yang mencukupi semasa kehamilan menyokong pertumbuhan dan perkembangan janin dalam rahim. Di samping itu, suplemen ini berguna untuk mencegah gangguan kehamilan yang boleh berlaku kerana kekurangan asid folik.

Selain asid folik, bahan lain dalam Folamil Genio termasuk pelbagai jenis vitamin dan mineral yang baik untuk kesihatan wanita hamil dan menyusui, mulai dari beta karoten, vitamin B kompleks, hingga DHA.

Apakah peraturan untuk menggunakan Folamil Genio?

Folamil Genio dalam bentuk kaplet ditelan melalui mulut (diminum) seperti yang disarankan oleh doktor atau mengikut peraturan untuk mengambil ubat yang tertera di dalam bungkusan. Biasanya, ubat ini diambil sekali sehari selepas makan.

Jangan gunakan ubat ini lebih daripada dos yang disyorkan, kurang, lebih lama daripada yang disyorkan.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, berjumpa dengan doktor atau ahli farmasi anda.

Bagaimana cara menyimpan makanan tambahan ini?

Folamil Genio paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari cahaya dan kelembapan langsung. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku.

Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila ubat telah habis atau tidak diperlukan lagi.

Rujuk ahli farmasi atau agensi pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang ubat anda dengan selamat.

Recent Posts