Foreplay juga adalah apa yang lelaki mahukan, anda tahu. Inilah penjelasan para pakar.

Foreplay dikenali sebagai aksi pemanasan atau pembukaan yang dapat menggembirakan anda dan membuat anda terangsang secara maksimal. Ada anggapan yang salah bahawa hanya wanita yang memerlukan foreplay sebelum melakukan hubungan seks kerana lelaki menjadi panas lebih cepat daripada wanita. Sebenarnya, bukan sahaja wanita yang menyukai aktiviti pemanasan di tempat tidur ini. Lelaki secara diam-diam juga suka, anda tahu, melakukan foreplay.

Adakah benar bahawa hanya wanita yang memerlukan foreplay?

Tidak, anggapan ini sebenarnya sudah ketinggalan zaman dan salah. Seorang pakar kesihatan mental dan juga pengarang buku dari Amerika Syarikat, dr. Mark Epstein, menjelaskan bahawa selama ini lelaki sebenarnya juga menginginkan foreplay, tetapi mereka dikejutkan oleh ketakutan.

Takut apa? Ternyata lelaki takut bahawa jika mereka menghabiskan masa untuk permainan, ketika tiba masanya untuk menembus, mereka akan kehilangan ereksi sehingga zakar kembali lembut. Ramai juga yang takut bahawa foreplay akan mencetuskan ejakulasi dini.

Kerana ketakutan ini, banyak lelaki cenderung tergesa-gesa dan terus menuju ke menu utama, iaitu penetrasi seksual (zakar masuk ke dalam vagina). Namun, itu tidak bermaksud bahawa lelaki tidak mahu dan perlu memanaskan badan sebelum memasuki makanan utama.

Secara diam-diam, lelaki juga mahukan foreplay, anda tahu!

Berdasarkan Psychology Today, para penyelidik dari Kanada meninjau 152 pasangan mengenai berapa banyak masa yang mereka habiskan untuk memanaskan badan di tempat tidur, dan berapa lama mereka akan suka melakukannya. Inilah hasilnya:

  • Wanita mengatakan bahawa mereka mahu rata-rata 19 minit untuk memanaskan badan di tempat tidur. Sayangnya, pada hakikatnya pemanasan ini hanya berlangsung selama kira-kira 11 minit. Wanita-wanita itu juga mengatakan bahawa mereka mahu seks selama 14 minit. Namun, mereka hanya menghabiskan tujuh minit untuk melakukan hubungan seks, yang merupakan separuh daripada harapan sebenar mereka.
  • Lelaki mengatakan bahawa mereka memerlukan purata 18 minit untuk memanaskan badan di atas katil. Sementara itu, pada hakikatnya mereka hanya melakukan foreplay dalam 11 minit. Kemudian, lelaki mahu 19 minit melakukan hubungan seks. Sekali lagi, pada kenyataannya mereka hanya bercinta selama sekitar 5 hingga 6 minit.

Dapat disimpulkan bahawa wanita dan lelaki sama-sama menginginkan permainan yang cukup lama, iaitu hampir 20 minit. Oleh itu, untuk lelaki - jangan takut untuk menikmati makanan pembuka sebelum mencuba menu utama, iaitu penetrasi. Wanita juga sangat disarankan untuk "memanaskan badan" pasangan mereka sebelum melakukan hubungan seks.

Petua dan trik untuk permainan yang menyeronokkan untuk lelaki

1. Mencium dan menggigit seluruh badan

Untuk memenuhi keinginan lelaki untuk melakukan hubungan seks dengan memanaskan badan di atas katil, anda mesti mengetahui apa yang lelaki mahukan. Salah satunya adalah dengan gigitan lembut di seluruh badan. Wanita boleh mula menggigit bibir, menyentuh telinga lelaki dengan lembut, dan mencium bahagian belakang lehernya. Gigit dan cium seluruh tubuhnya dengan lembut sambil menunjuk ke bahagian bawah badan dengan lembut, iaitu zakarnya.

2. Jadikan fantasi anda menjadi kenyataan

Sekiranya anda mempunyai fantasi seksual tertentu, foreplay adalah masa yang tepat untuk mewujudkannya. Contohnya, anda berkhayal untuk melakukan hubungan seks di tempat awam seperti di kapal terbang. Anda boleh meminta pasangan anda berpakaian seperti pramugari seksi. Nikmati fantasi anda terlebih dahulu, misalnya dengan menjelajahi badan pasangan anda dengan pakaian seksi mereka, atau minta pasangan anda untuk mengamalkan garis panduan keselamatan yang biasanya ditunjukkan oleh pramugari sebelum kapal terbang berlepas.

3. Mengurut badannya

Urut sememangnya cukup kuat untuk meningkatkan keinginan seksual, terutama bagi lelaki. Wanita boleh menggoda pasangannya dengan mengurut perlahan bahagian badan mereka seperti bahagian belakang dan dada. Hanya kemudian jejak bahagian bawah badan. Bermula dari kaki, peha, peha dalaman, hingga akhirnya hingga ke zakar.

Recent Posts