5 Petua untuk Hubungan intim yang Sihat dan Menyeronokkan •

Masih ramai yang berpendapat bahawa seks hanyalah tempat untuk menyalurkan nafsu. Itulah sebabnya sebilangan orang masih melupakan faktor penting lain dalam aktiviti tersebut. Sebenarnya, jika dilakukan dengan betul, hubungan intim yang sihat akan terasa lebih seronok dan menjadi aktiviti yang dinantikan. Ikuti petua di bawah untuk mengetahui cara sihat untuk melakukan hubungan seks dengan pasangan anda.

Cara sihat untuk melakukan hubungan seks dengan pasangan anda

Bagi sebilangan orang atau mungkin banyak orang, seks bukanlah faktor yang mempengaruhi kesihatan, tetapi hanya penyaluran nafsu yang mesti dilepaskan.

Ini mengakibatkan banyak orang mengadu bahawa seks itu meletihkan, tidak menyenangkan, dan bahkan stres.

Ini tentunya sangat disayangkan memandangkan seks harus menjadi aktiviti yang dilakukan dengan senang hati dan mengeratkan hubungan emosi antara anda dan pasangan.

Oleh itu, agar anda dan pasangan dapat melakukan hubungan seks dengan sihat, berikut adalah beberapa cara yang perlu anda cuba:

1. Berkompromi seks untuk mencari kepuasan antara satu sama lain

Ketahui dan bincangkan kawasan erogen anda. Apabila anda tahu apa yang anda suka, anda juga harus mengetahui kawasan seksual pasangan anda.

Untuk wanita khususnya, lelaki memerlukan arahan dalam membantu anda mencapai orgasme, jadi jangan ragu untuk memberi arahan.

Anda boleh memegang tangan pasangan anda dan mengarahkannya ke bahagian badan anda yang dapat memuaskan keinginan seksual anda.

Jangan lupa untuk melakukan perkara yang sama atau tanya pasangan anda bahagian mana yang anda ingin memuaskan.

2. Cuba gunakan pelincir tiruan

Tidak semua vagina wanita dapat menghasilkan pelincir semula jadi dengan betul. Terdapat beberapa faktor yang boleh mempengaruhi keadaan ini.

Oleh itu, cara anda boleh melakukan hubungan seks dengan cara yang sihat dan selesa adalah dengan menggunakan pelincir buatan.

Pelincir penting dalam masalah tidur, malah membantu mengurangkan kesakitan semasa penembusan.

Keputihan sebenarnya akan muncul bergantung pada bagaimana rangsangan dihasilkan. Sekiranya tidak muncul, mungkin itu disebabkan kekurangan foreplay atau rangsangan seksual yang rendah.

Agar tidak mengecewakan pasangan anda, apa salahnya menggunakan pelincir, bukannya harus menahan kesakitan dan menghasilkan orgasme palsu.

Dengan menggunakan pelincir, penembusan anda juga akan lebih menggembirakan dan menyenangkan bagi anda dan pasangan.

3. Sentiasa ingat perasaan anda terhadapnya

Cara seterusnya agar anda dan pasangan anda selalu melakukan hubungan seks dengan cara yang sihat adalah dengan memberi tumpuan kepada perasaan anda terhadap mereka.

Apabila anda mempunyai hubungan emosional dengan pasangan seks anda, kualiti hubungan seks anda dapat menjadi lebih kaya dan mendalam.

Fokus pada komitmen anda antara satu sama lain, rasakan dan lihatlah diri anda dan pasangan anda bukan sahaja bersama di tempat tidur, tetapi bersama dalam hidup, dan ini akan meningkatkan semangat anda.

Keseronokan seksual dan hubungan intim yang sihat akan terjalin antara anda dan pasangan.

4. Berlatih gimnastik organ penting dengan pasangan anda

Mempraktikkan senaman organ penting dengan pasangan juga boleh menjadi cara yang sihat untuk melakukan hubungan seks.

Sekiranya anda merasakan otot faraj anda mula kendur atau orgasme anda terlalu laju, anda boleh melakukan latihan Kegel dengan pasangan anda.

Untuk wanita, anda boleh meminta pertolongan dari pasangan lelaki yang menyokong pelvisnya semasa melakukan latihan Kegel.

Bagi lelaki, anda boleh berlatih menahan orgasme dengan bantuan jari pasangan anda untuk mencengkam zakar.

5. Lakukan sesuatu yang berbeza di tempat tidur

Seks yang sihat kadang-kadang tidak selalu harus dilakukan dengan cara yang monoton, sama ada dari gaya, penampilan, atau lokasi cinta.

Kaedah ini bertujuan untuk menambahkan keakraban dan mengurangkan kebosanan kerana kedudukan seks yang sama.

Cuba gaya seks baru atau tampil seksi demi pasangan anda. Anda juga boleh melakukannya di dapur atau di bilik mandi untuk hubungan intim yang lebih liar.

6. Bersenam bersama

Cara seterusnya untuk melakukan hubungan seks menjadi lebih sihat adalah dengan rajin bersenam. Lebih baik jika anda dan pasangan melakukannya bersama-sama.

Dengan sukan seperti berlari, mendaki, berbasikal, atau hanya melakukan push up atau sit up dengan pasangan anda, anda akan merasa lebih dekat dan lebih berhubung.

Cuba saling bantu-membantu. Lihat hasil perubahan yang dilakukan dengan melakukan latihan bersama, anda dan pasangan layak menikmati badan cantik yang dibina bersama.

Recent Posts