Apa Daya Imboost Force? Dos, Fungsi, dll. •

Kebaikan Boost Force

Untuk apa ubat Imboost Force digunakan?

Imboost Force adalah suplemen ubat untuk meningkatkan dan mengekalkan daya tahan. Satu caplet Imboost Force mengandungi 250 mg echinacea purpurea, 400 mg elderberry hitam, dan 10 mg zink picolinate.

Imboost Force berfungsi dengan merangsang sistem imun untuk mencegah dan melawan jangkitan akut, kronik, atau berulang. Imboost Force merangkumi makanan tambahan.

Selain tablet, suplemen ini juga terdapat dalam bentuk sirap, iaitu sirap Imboost Force. Setiap 5 ml mengandungi echinacea purpurea 250 mg, elderberry hitam 400 mg, dan zink picolinate 5 mg.

Manfaat echinacea purpurea

Manfaat echinacea untuk membantu daya tahan dicatatkan dalam jurnal Perubatan Pelengkap dan Alternatif Berasaskan Bukti dikendalikan oleh Cardiff University.

Kajian melaporkan bahawa pengambilan suplemen echinacea setiap hari selama 4 bulan mengurangkan risiko dijangkiti selesema sebanyak 26 peratus. Makanan tambahan ini juga membantu mempercepat pemulihan badan pada orang yang terdedah kepada selsema dan batuk.

Khasiat zink picolinate

Sebaliknya, zink picolinate di Imboost Force dapat membantu memenuhi pengambilan zink untuk wanita hamil. Zink penting untuk menyokong pertumbuhan dan perkembangan janin di dalam rahim.

Zink picolinate juga merupakan salah satu mineral yang dapat membantu merawat masalah jerawat dan membantu tubuh menyingkirkan toksin (detoksifikasi).

Zink picolinate adalah sejenis zink yang paling mudah diserap ke dalam badan berbanding dengan jenis zink lain.

Apakah peraturan untuk minum Imboost Force?

Ubat ini harus diambil bersama makanan dan selepas makan. Ikuti arahan untuk mengambil ubat seperti yang diberikan oleh doktor atau ahli farmasi anda sebelum memulakan rawatan. Sentiasa baca arahan penggunaan ubat ini sebelum menggunakan ubat ini.

Baca dengan teliti arahan penggunaan yang tertera pada label pakej atau resipi. Jangan gunakan ubat ini lebih daripada dos yang disyorkan, kurang, lebih lama daripada yang disyorkan.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, berjumpa dengan doktor atau ahli farmasi anda.

Bagaimana cara menyimpan makanan tambahan ini?

Makanan tambahan ini disimpan dengan baik pada suhu bilik. Jauhkan dari cahaya matahari langsung dan tempat yang lembap. Jangan menyimpannya di dalam bilik mandi atau membekukannya di peti sejuk beku.

Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan menyapu Imboost ke tandas atau longkang kecuali diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila ubat telah habis atau tidak diperlukan lagi.

Rujuk ahli farmasi atau agensi pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang ubat anda dengan selamat.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Recent Posts