Pediasure: Faedah, Petunjuk Penggunaan, Kesan Sampingan, dll. •

Gunakan

Apakah fungsi Pediasure?

Pediasure, juga dikenali sebagai Pediasure Complete, adalah minuman serbuk pemakanan yang direka khas untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 10 tahun. Minuman ini adalah sumber nutrien seimbang lengkap yang terdiri daripada:

  • mikronutrien (12 vitamin dan 7 mineral)
  • makronutrien (protein, lemak, dan karbohidrat)
  • asid linolenik dan asid linoleik

Pediasure dirumus khas untuk mengatasi masalah pemakanan pada anak-anak, seperti:

  • kanak-kanak dengan keperluan kalori dan pemakanan lebih banyak kerana keadaan perubatan tertentu
  • kanak-kanak yang kekurangan zat makanan atau kekurangan zat makanan kerana kekurangan makanan atau keadaan perubatan tertentu

Apakah faedah Pediasure untuk kanak-kanak?

Produk Pediasure, bila digunakan dalam jumlah yang sesuai, dapat digunakan sebagai sumber pemakanan atau sebagai makanan tambahan.

Berikut adalah beberapa faedah mengambil Pediasure untuk kanak-kanak:

1. Menambah berat badan anak

Pediasure adalah minuman yang dapat membantu masalah pertumbuhan anak-anak, terutama yang mempunyai berat badan di bawah normal.

Sebabnya, minuman ini mengandungi 3.9 gram lemak dalam setiap 100 ml. Di samping itu, terdapat nutrien lain yang diperlukan untuk pertumbuhan anak, seperti 3 gram protein, 13 gram karbohidrat, dan 0,45 gram serat dalam setiap hidangan.

2. Memenuhi keperluan vitamin dan mineral

Selain menyokong pertumbuhan dan perkembangan anak-anak, Pediasure juga menyediakan vitamin dan mineral penting untuk anak anda.

Bagaimana cara mengambil Pediasure?

Untuk membuat satu gelas Pediasure, campurkan sedikit serbuk (bergantung pada jenis yang anda gunakan) dengan sedikit air.

Selebihnya hendaklah disimpan di dalam peti sejuk beku pada suhu 2-4 darjah Celsius selama tidak lebih dari 24 jam. Pastikan anda hanya menggunakan sudu pengukur yang disediakan dalam bungkusan minuman ini.

Untuk maklumat lebih lanjut, baca arahan penggunaan dan amaran pada label pembungkusan dengan teliti.

Bagaimana cara menyimpan minuman ini?

Pediasure paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari cahaya dan kelembapan langsung. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku.

Jenama minuman pemakanan lain mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang Pediasure ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila sudah habis atau tidak diperlukan lagi.

Rujuk ahli farmasi atau syarikat pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang produk anda dengan selamat.

Recent Posts