Enervon C: Faedah, Bahan, Petunjuk Penggunaan, dan Kesan Sampingan

Kelebihan Enervon-C

Untuk apa Enervon-C?

Enervon-C adalah makanan tambahan yang terdiri daripada vitamin B kompleks dan vitamin C. Vitamin B kompleks baik untuk pertahanan tubuh dan membantu menjaga kesihatan tubuh.

Sementara itu, vitamin C baik untuk tulang, otot, dan saluran darah. Selain itu, vitamin C juga berguna untuk menyerap zat besi yang diperlukan untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.

Anda boleh mendapatkan suplemen ini di kaunter farmasi dengan atau tanpa preskripsi doktor. Terutama, Enervon-C digunakan untuk meningkatkan tenaga, menjaga daya tahan, dan digunakan untuk rawatan pesakit dengan kekurangan vitamin B kompleks dan kekurangan vitamin C.

Apakah peraturan untuk mengambil Enervon-C?

Terdapat beberapa perkara yang harus anda perhatikan ketika mengambil suplemen ini, iaitu:

  • Anda disyorkan mengambil suplemen multivitamin ini untuk daya tahan sekali sehari.
  • Makanan tambahan ini sebaiknya diambil selepas makan.
  • Ambil ubat ini dengan segelas air mineral atau 250 mililiter air.
  • Jangan menghancurkan atau mengunyah suplemen terlebih dahulu. Anda hanya boleh membelah suplemen menjadi dua jika terdapat garis pemisah. Sebaiknya telan suplemen ini secara keseluruhan.
  • Ambil makanan tambahan ini secara berkala untuk mendapatkan faedah maksimum. Untuk memudahkan anda mengingat, minum ubat ini pada masa yang sama setiap hari.
  • Sentiasa ikuti peraturan pengambilan ubat yang tertera pada arahan pembungkusan makanan tambahan ini. Jangan gunakan suplemen ini lebih daripada dos yang disyorkan.

Bagaimana cara menyimpan makanan tambahan ini?

Makanan tambahan multivitamin ini paling baik disimpan pada suhu bilik. Jauhkan Enervon-C dari cahaya dan kelembapan langsung. Jangan simpan di bilik mandi dan jangan beku di dalam peti sejuk.

Makanan tambahan jenama lain yang mengandungi vitamin ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang produk ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila ubat telah habis atau tidak diperlukan lagi. Rujuk ahli farmasi atau agensi pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang ubat anda dengan selamat.

Recent Posts