11 Cara Merangsang Wanita untuk Meningkatkan Kerangsangan Seksual

Semua orang pasti mahu memuaskan pasangan mereka di tempat tidur, termasuk lelaki hingga wanita. Malangnya, merangsang seorang wanita kadang-kadang sukar kerana dia mungkin tidak cukup yakin ketika berhubungan intim dengan anda. Namun, pastikan anda tidak memaksa pasangan anda, okey? Itulah sebabnya anda harus mempelajari pelbagai cara untuk merangsang wanita yang kuat tetapi bebas dari unsur paksaan. Lihat helah berikut, ayuh!

Ketahui terlebih dahulu mengapa pasangan anda kurang bersemangat

Cara terbaik untuk merangsang atau menggairahkan pasangan wanita yang mempunyai dorongan seks rendah adalah dengan mengetahui akar masalahnya terlebih dahulu.

Anda perlu mengetahui terlebih dahulu mengapa dia kurang bersemangat. Terutama jika isteri anda cukup terangsang, tetapi keinginannya tiba-tiba hilang.

Menurut Mayo Clinic, perkara berikut boleh menyebabkan penurunan libido pada wanita:

 • kesan sampingan pengambilan ubat perubatan,
 • masalah seksual kerana penyakit kronik,
 • disfungsi seksual, seperti sukar mencapai orgasme,
 • menopaus yang menurunkan dorongan seks,
 • tidak yakin untuk melakukan hubungan seks,
 • kemurungan atau kegelisahan yang berlebihan, dan
 • trauma dan pengalaman buruk mengenai seks.

Apabila anda ingin membincangkan hal ini dengan pasangan anda, anda harus mencari saat yang tepat dan menggunakan nada suara yang lembut.

Elakkan kata-kata yang menjengkelkan, menyakiti, mengganggu, atau menuduh isteri anda. Ini hanya akan membuat dia enggan untuk datang dengan bersih dan terbuka dengan anda.

Sekiranya penyebab dorongan seks rendah berkaitan dengan masalah kesihatan tertentu, berjumpa doktor.

Doktor dapat membantu mengetahui sebab untuk membantu anda dengan lebih baik untuk mengetahui cara memberi rangsangan pasangan wanita yang betul.

Cara merangsang pasangan wanita agar hubungan seks lebih intim

Jangan sekali-kali memaksa isteri anda melakukan hubungan seks. Ini kerana terlalu memaksa sebenarnya dapat menjadikan kehidupan seks anda dan isteri anda kurang memuaskan.

Lebih baik melihat pelbagai cara untuk meningkatkan libido wanita berikut yang dapat membuat pasangan anda terangsang, bahkan bersemangat untuk klimaks:

1. Membina komunikasi untuk mewujudkan hubungan intim

Cara menjadikan pasangan wanita terangsang harus dimulakan dengan mengutamakan kebahagiaan dalam hubungan anda.

Salah satu perkara yang sering mengganggu keharmonian hubungan anda dengan pasangan anda di tempat tidur adalah konflik.

Perselisihan pasti menyebabkan jarak antara pasangan yang boleh mempengaruhi gairah seksual antara satu sama lain.

Oleh itu, selesaikan dahulu masalah rumah tangga atau pergaduhan yang sedang dihadapi.

Ajak pasangan anda untuk berkomunikasi dengan selesa sehingga dia terbuka untuk mencurahkan isi hati dan keluhan.

Apabila konflik telah reda, anda dan isteri dapat merasakan kenikmatan seks bersama.

2. Ketahui perkara sensitif wanita

Setiap wanita berbeza. Untuk meningkatkan libido wanita, anda harus mengetahui setiap titik sensitif pada tubuh wanita dengan tepat.

Kami mengesyorkan bermula dari kawasan yang agak biasa seperti merangsang payudara, kelentit, dan vagina.

Jelajahi kawasan-kawasan ini satu persatu perlahan-lahan sehingga pasangan anda selesa.

Seterusnya, terokai bahagian badan yang lain seperti leher, perut, punggung, kaki, telinga, dan paha dalam.

3. Mulakan dengan foreplay

Sebilangan wanita mungkin memerlukan masa untuk meningkatkan gairah seksual mereka.

Oleh itu, ketika berusaha merangsang seorang wanita, elakkan terlalu terburu-buru.

Isteri anda mungkin memerlukan permainan yang cukup untuk terangsang.

Anda boleh meluangkan lebih banyak masa untuk meneroka setiap titik sensitif di tubuhnya.

Di samping itu, anda juga boleh memulakan seks oral, membelai (menggosok alat kelamin satu sama lain), atau rangsangan faraj dengan tangan. Maksudnya, jangan langsung menembusi.

Menurut kajian di Jurnal Penyelidikan Seks , wanita akan lebih cepat terangsang untuk mencapai orgasme apabila anda merangsang wanita dengan pelbagai cara.

Semasa foreplay Juga, gunakan mulut, lidah, atau zakar anda untuk memanjakan pelbagai kawasan sensitif di badan pasangan anda.

4. Beri pujian yang menggoda

Memberi pujian khusus boleh menjadi cara yang kuat untuk merangsang isteri yang tidak berminat untuk melakukan hubungan seks

Ini dilakukan untuk membina keyakinan pasangan yang kurang bersemangat kerana mereka sering dilanda kegelisahan atau ketakutan untuk melakukan hubungan seks.

Apabila isteri anda mula menikmati sentuhan anda, cubalah menghargainya dengan mengatakan, "Tenang, anda telah melakukannya dengan baik."

Namun, jangan menyebarkan kata-kata hasutan. Daripada menjadi lebih bersemangat, pasangan anda sebenarnya boleh kehilangan keinginan mereka lebih banyak lagi.

Sebaliknya, terus menyesuaikan diri dengan keadaan ketika menggoda isteri anda. Pilih kata-kata manis tetapi jangan terlalu suka ketika anda mencium leher pasangan anda, bisikkan kata-kata penuh kasih sayang seperti, "Saya sangat menyukai aroma anda."

Seboleh-bolehnya, puji pasangan anda mengenai perkara-perkara mengenai seks yang dirisaukan oleh kebanyakan wanita, seperti bentuk badan dan prestasi mereka di tempat tidur.

5. Beri ciuman intim

Semasa melakukan foreplay , jangan lupa untuk mendarat bibir ciuman romantis.

Wanita sangat menikmati ciuman intim ketika foreplay dan kaedah ini dapat meningkatkan libido wanita sehingga dia lebih bersemangat ketika melakukan hubungan seks.

Ciuman dapat membuatnya merasa disayangi dan dihargai.

Lakukan ciuman sebagai pemanasan yang lebih lama dan cuba meneroka bahagian badan lain seperti leher, bilah bahu, dan payudara.

Semasa mencium, berikan urutan lembut menggunakan jari di bahu, dada, perut, dan punggung pasangan.

Kaedah ini dapat menolong pasangan merasa lebih santai serta membuat pasangan wanita terangsang.

6. Pilih kedudukan seks yang disukai pasangan anda

Semasa melakukan hubungan seks, elakkan memilih posisi yang boleh menyebabkan pasangan wanita anda tidak selesa, sehingga menghilangkan semangatnya.

Apa sahaja cara untuk meningkatkan dorongan seks (libido) yang anda lakukan tidak akan berguna sekiranya ia tidak sesuai dengan gaya cinta yang diinginkan oleh pasangan wanita.

Siapa tahu selama ini isteri anda tidak cukup terangsang kerana dia sebenarnya tidak menyukai seks yang terlalu agresif.

Tanya secara langsung apa jenis seks yang diinginkan oleh isteri anda dan adakah dia mempunyai khayalan seks tertentu yang ingin disedarinya.

Sekiranya anda berminat dan bersedia, anda dan pasangan boleh berusaha mewujudkannya.

7. Cuba pelbagai posisi seks

Tahukah anda bahawa kedudukan seks tertentu boleh lebih menguntungkan wanita dan dapat membuat wanita mencapai klimaks lebih cepat?

Sekiranya anda ingin meningkatkan libido pasangan wanita, tidak ada salahnya merayu isteri anda untuk mencuba pelbagai posisi seks, bahkan yang belum pernah dilakukan.

Kedudukan yang meletakkan wanita di atas gaya badan lelaki dan gaya anjing patut dicuba kerana dapat memberikan kepuasan seksual yang lebih besar bagi wanita.

8. Gunakan pelincir dan mainan seks

Keadaan faraj yang kering boleh menyebabkan wanita kurang berminat untuk melakukan hubungan seks.

Faraj kering boleh menyebabkan kesakitan pada wanita semasa hubungan seks.

Untuk mengatasinya, anda boleh menggunakan cecair pelincir atau pelincir seks untuk wanita.

Pilih pelincir yang terbuat dari air atau silikon agar tidak membahayakan kesihatan organ intim.

Selain pelincir seks, alat permainan seks seperti alat penggetar juga dapat membantu melincirkan faraj yang kering.

Menggunakan alat penggetar untuk meningkatkan libido dapat membantu anda dan pasangan mengenal pasti titik yang lebih sensitif pada organ intim mereka.

Dengan cara itu, anda dapat memberikan rangsangan seksual yang betul.

9. Cuba sukan yang meningkatkan libido wanita

Jenis senaman tertentu dapat menolong wanita lebih mudah mendapat rangsangan seksual dan lebih bersemangat semasa melakukan hubungan seks.

Salah satunya adalah latihan Kegel yang berguna untuk melatih otot pelvis bawah, termasuk otot vagina.

Latihan kegel dapat membantu melonggarkan otot-otot pelvis yang terlalu kaku atau menguatkan otot-otot yang longgar akibat melahirkan anak, penuaan, atau pengumpulan lemak.

Hasilnya, organ seks wanita dapat menghasilkan cecair pelincir dengan lebih lancar sehingga apabila anda mencuba beberapa cara untuk merangsang pasangan anda, dia akan lebih senang bersemangat.

10. Makan makanan yang membangkitkan

Makan makanan tertentu juga dapat membantu meningkatkan libido wanita. Makanan ini dipanggil afrodisiak.

Jenis utama afrodisiak adalah makanan yang bermanfaat untuk aliran darah, meningkatkan kesihatan badan mood , atau meningkatkan fungsi seksual wanita.

Beberapa jenis makanan yang meningkatkan gairah seksual wanita termasuk:

 • ikan,
 • bayam,
 • tiram,
 • Epal,
 • ginseng, dan
 • coklat.

11. menjalani gaya hidup sihat

Sekiranya anda ingin berjaya meningkatkan keinginan seksual atau libido wanita, pasangan anda juga harus menjalani gaya hidup sihat.

Sebabnya ialah pola makan dan tidur yang tidak teratur dapat mengganggu kerja hormon wanita dan fungsi seksual, yang mengakibatkan penurunan libido.

Di samping itu, keadaan badan yang buruk sesuai dan tekanan dapat mengurangkan rangsangan seksual wanita.

Itulah sebabnya, pastikan pasangan anda mendapat rehat yang cukup dan masa lapang untuk melakukan perkara yang disukainya.

Akhirnya, pastikan pasangan anda tidak keberatan melakukan kaedah di atas agar semangat dapat timbul secara semula jadi.

Sekarang anda tidak perlu bingung menentukan cara yang tepat untuk membuat pasangan atau isteri wanita terangsang. Selamat bergembira dengan pasangan anda!

Recent Posts