Bodrex: Faedah, Peraturan Minum, dan Kesan Sampingan

Fungsi & Kegunaan Bodrex

Untuk apa ubat Bodrex digunakan?

Bodrex adalah ubat untuk merawat sakit kepala, demam, dan selesema. Umumnya, di setiap caplet ubat ini terdapat kandungan paracetamol dan kafein.

Selain sakit kepala, Bodrex juga mempunyai jenis lain, iaitu untuk selsema dan batuk. Selesema dan batuk Bodrex mempunyai bahan tambahan, yaitu phenylephrine HCl, glyceryl guaiacolate, dan dextromethorphan.

Sebagai tambahan, Bodrex adalah ubat yang biasanya digunakan untuk mengobati sakit ringan hingga sederhana, mulai dari sakit kepala, sakit haid, sakit gigi, sakit sendi, dan rasa sakit yang dirasakan semasa selesema, demam, dan sakit kepala.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Apakah peraturan untuk minum Bodrex?

Minum ubat ini dari mulut (oral) seperti yang disarankan. Ikuti semua arahan pada pembungkusan produk. Sekiranya anda tidak pasti mengenai maklumat, berjumpa dengan doktor atau ahli farmasi anda.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Bagaimana cara menyimpan ubat ini?

Ubat ini paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari tempat langsung cahaya dan lembap. Jangan simpan di bilik mandi atau beku.

Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila sudah habis atau tidak diperlukan lagi.

Rujuk ahli farmasi atau syarikat pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang produk anda dengan selamat.

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found