Mahukan Isteri Anda Puas Pada Malam Pertama? Ini adalah 5 perkara yang bakal disiapkan oleh calon suami

Malam pertama adalah malam yang paling dinantikan oleh pasangan yang baru berkahwin. Malam pertama adalah malam yang menggembirakan bagi banyak pasangan, dan mungkin salah seorang daripada anda. Mungkin malam pertama terukir menjadi salah satu kenangan terindah bagi pasangan seumur hidup. Lalu, apakah persediaan malam pertama yang penting untuk dilakukan oleh lelaki?

Read More
5 Cara Membangkitkan Hasrat Suami untuk Seks

Daya tarikan dan hasutan yang dibuat oleh isteri ketika melakukan hubungan seks, boleh menjadi bahagian penting agar mood untuk seks meningkat dan hubungan seks yang anda lakukan sangat mengagumkan. Pada dasarnya, mudah melakukan perkara untuk merangsang dan membangkitkan dorongan seks suami anda. Tetapi jika dengan cara yang salah, ia bahkan boleh merosakkan niat untuk bercinta dengan pasangan.

Read More
6 Trik Isteri Harus Berusaha Memuaskan Suami di Tempat Tidur

Setakat ini, siapa yang lebih dominan di tempat tidur, anda atau suami? Sekali sekala, anda boleh mengejutkannya agar suaminya lebih puas dan merasa seperti berada di ranjang bersama anda. Lalu, bagaimana cara memuaskan suami semasa melakukan hubungan seks? Psst, inilah cara untuk memuaskan suami anda di ranjang Berikut adalah cara yang boleh dilakukan oleh isteri untuk memuaskan suami di tempat tidur: 1.

Read More
Bercakap Mengenai Biseksualiti, Ketika Seseorang Dapat Dikehendaki Oleh Lelaki dan Wanita

Pernahkah anda mendengar satu orientasi seksual, iaitu biseksual (biseksual) sebelum ini? Jenis orientasi seksual ini tergolong dalam kumpulan LGBT (lesbian, gay, biseksual, dan transgender). Untuk lebih jelas, lihat maklumat lengkap di bawah, ya !.Apa itu biseksual?biseksual (biseksual) adalah istilah untuk menggambarkan seseorang yang mengalami tarikan emosi, romantis, dan / atau seksual kepada lebih dari satu jantina.

Read More
12 Faedah Melancap untuk Kesihatan

Apa stigma yang beredar dalam masyarakat mengenai melancap? Tidak lain dan tidak bukan, ini dianggap sebagai tindakan penderaan diri , penyakit fizikal, dan gangguan psikologi. Sebenarnya, penyelidikan mengatakan bahawa 38 peratus wanita dan 61 peratus melancap secara berkala. Bukankah peratusan itu terlalu besar untuk gangguan psikologi?

Read More
Terokai mengenai Implan KB, dari cara ia berfungsi, cara memasangnya, hingga kesan sampingan

Baru-baru ini, kaedah KB implan, alias KB implan, mula mendapat populariti di tengah populariti pil kontrasepsi (IUD), pil kawalan kelahiran, dan kondom. Sekiranya anda mencari alat kontrasepsi yang betul dan melihat KB implan ini, ketahui dahulu maklumat lengkapnya. Oleh itu, bagaimana kaedah kontraseptif implan atau implan benar-benar berfungsi dan adakah kesan sampingannya?

Read More
Bukan Hanya Wanita, Lelaki Juga Menginginkan Mainan!

Foreplay dikenali sebagai aksi pemanasan atau pembukaan yang dapat menggembirakan anda dan membuat anda terangsang secara maksimal. Ada anggapan yang salah bahawa hanya wanita yang memerlukan foreplay sebelum melakukan hubungan seks kerana lelaki menjadi panas lebih cepat daripada wanita. Sebenarnya, bukan sahaja wanita yang menyukai aktiviti pemanasan di tempat tidur ini.

Read More
6 Tendangan Ciuman Yang Lebih Menggoda Daripada Silat Lidah

Ciuman sering dipandang rendah sebagai muslihat foreplay. Sebenarnya, ciuman di bibir boleh menjadi pembuka selera yang enak sebelum makan hidangan utama yang lebih memuaskan jika anda tahu bagaimana memainkannya. Sekarang! Sekiranya selama ini anda hanya berciuman ketika bercinta, lain kali mengapa tidak mencuba pelbagai gerakan ciuman yang dijamin sebagai toker?

Read More
Ternyata ini adalah cara melancap yang sihat untuk zakar

Melancap atau melancap masih dilihat sebagai topik pantang larang oleh beberapa kalangan. Melancap adalah rangsangan diri alat kelamin untuk mencapai keseronokan seksual dan gairah. Menurut pihak perubatan, aktiviti ini normal dan selamat dilakukan untuk mengatasi ketegangan dan tekanan seksual. Walaupun begitu, cara melancap yang sihat secara perubatan masih perlu difahami agar tidak membahayakan kesihatan seksual anda.

Read More
Jangan Terlalu Lama, Inilah 5 Cara Menghilangkan Hickeys

Kadang-kadang, anda dan pasangan anda mungkin terlalu asyik melakukan hubungan fizikal semasa melakukan hubungan seks sehingga anda lupa akibatnya, salah satunya adalah mencium. Ciuman ini yang terlalu kuat kadang-kadang meninggalkan lebam atau apa yang dikenali sebagai hickey alias tanda ciuman . Bukan hanya penampilan yang mengganggu, tanda ciuman yang kelihatan kemerahan ini memalukan.

Read More
7 Prinsip Seks Selamat yang Anda Perlu Tahu

Apabila bercakap mengenai seks selamat, perkara pertama yang terlintas di fikiran adalah penggunaan kondom. Walaupun dapat mencegah risiko penularan penyakit dan kehamilan yang tidak diingini, seks yang selamat tidak hanya terbatas pada penggunaan kondom. Terdapat banyak pertimbangan dan perkara lain yang perlu anda persiapkan, baik dari segi fizikal dan mental, untuk melakukan hubungan seks yang selamat.

Read More
6 Cara Berkesan untuk Ereksi yang kuat dan tahan lama

Penyelidikan yang diterbitkan dalam American Journal of Medicine menyatakan bahawa 15 peratus lelaki berusia 20 hingga 39 tahun mengalami kesukaran untuk mengalami ereksi yang berpanjangan sementara masalah dengan kesukaran ereksi dialami oleh hampir 80% lelaki berusia antara 40-59 tahun. Nah, untuk mendapatkan ereksi yang kuat dan tahan lama, anda boleh melakukan cara berikut untuk kehidupan cinta yang lebih memuaskan.

Read More
Jangan Asal! Ketahui Cara Mencukur Rambut Kemaluan adalah Selamat untuk Lelaki dan Wanita

Mencukur rambut kemaluan memerlukan cara tertentu agar tidak menyebabkan kecederaan. Sekiranya dilakukan dengan cara yang betul, mencukur rambut kemaluan juga dapat memberikan rasa selesa. Oleh itu, jika anda masih keliru untuk mencukur atau membiarkannya tumbuh, lihat penjelasan di bawah.Cara mencukur rambut kemaluan dengan selamatMencukur rambut kemaluan tidak seperti ketika anda mencukur rambut halus di wajah atau kaki anda.

Read More
Panduan Lengkap Cara Berhubungan Seks Pertama Kali

Melakukan hubungan seks pada malam pertama boleh menjadi menggembirakan dan mendebarkan jika anda tidak tahu hendak memulakannya. Atau mungkin anda hanya ingin tahu bagaimana melakukan hubungan seks?Untuk memuaskan rasa ingin tahu anda dan membantu anda menghilangkan kerisauan anda, kami telah mengumpulkan panduan langkah demi langkah yang harus anda ketahui sebelum, semasa, dan setelah melakukan hubungan seks untuk pertama kalinya.

Read More
7 Penyakit Menular Seksual Yang Selalunya Menular Melalui Seks Tanpa Kondom (Gejala Plus yang Perlu Diperhatikan)

Seks yang tidak dilindungi bukan sahaja meningkatkan risiko anda hamil, tetapi juga penularan penyakit kelamin atau penyakit kelamin. Bakteria dan virus yang menyebabkan jangkitan genital dapat terjadi pada cairan tubuh yang keluar semasa hubungan seks, seperti air mani atau cairan vagina, dan kemudian bergerak melalui permukaan kulit yang terdedah (luka).

Read More
4 Pilihan Pelincir Seks untuk Wanita dan Petua Memilih Yang Paling Selamat

Semasa melakukan hubungan seks, kadangkala pasangan memerlukan sedikit pertolongan. Ini boleh berlaku apabila seorang wanita tidak menghasilkan cecair yang mencukupi untuk melincirkan farajnya. Keadaan vagina yang kering ini boleh menyebabkan proses penembusan tidak berjalan dengan lancar. Nah, untuk lebih selesa, penggunaan pelincir faraj dapat membantu melancarkan penembusan semasa hubungan seks.

Read More
Untuk Lelaki, Cubalah 11 Cara Ini Untuk Meningkatkan Keraguan Seorang Wanita

Semua orang pasti mahu memuaskan pasangan mereka di tempat tidur, termasuk lelaki hingga wanita. Malangnya, merangsang seorang wanita kadang-kadang sukar kerana dia mungkin tidak cukup yakin ketika berhubungan intim dengan anda. Namun, pastikan anda tidak memaksa pasangan anda, okey? Itulah sebabnya anda harus mempelajari pelbagai cara untuk merangsang wanita yang kuat tetapi bebas dari unsur paksaan.

Read More
Pelbagai Cara Penularan HIV, dari Umum ke Tidak dijangka

Kesedaran masyarakat mengenai HIV dan AIDS (HIV / AIDS) telah meningkat dalam beberapa dekad kebelakangan ini. Namun, itu tidak bermaksud bahawa usaha kita untuk mencari jalan untuk membasmi penularan HIV berhenti di situ. Faktanya ialah kes HIV dan kadar kematian AIDS global masih tinggi.Memahami bagaimana penularan HIV adalah inti untuk mencegah penyebaran penyakit dan komplikasi HIV yang berbahaya.

Read More
4 Posisi Seks Semasa Kehamilan yang Selamat, Selesa, dan Menarik

Ramai orang berpendapat bahawa melakukan hubungan seks ketika hamil boleh membahayakan rahim. Tetapi hakikatnya tidak begitu. Seks semasa mengandung umumnya selamat dan anda boleh melakukan hubungan seks dengan pasangan anda bila-bila masa yang anda mahukan, selagi doktor memberi lampu hijau. Baiklah, cadangan ini untuk variasi dalam posisi seks semasa mengandung mungkin dapat menjadikan malam anda lebih intim dan bersemangat.

Read More
8 Kesan Sampingan IUD yang Perlu Dipertimbangkan

IUD (Peranti intrauterin) aka kontrasepsi spiral adalah kaedah kontrasepsi yang sangat diminati oleh wanita Indonesia kerana ia berkesan dan kaedah memasukkan IUD agak mudah. Bergantung pada jenis yang anda inginkan, IUD boleh bertahan dari 3 hingga 10 tahun untuk mencegah kehamilan. Walau bagaimanapun, anda harus terlebih dahulu mengetahui kesan sampingan IUD atau kawalan kelahiran spiral yang mungkin berlaku sebelum anda memutuskan untuk menggunakannya.

Read More
Mengintip Orgasme, Puncak Kesenangan di Akhir Seks

Terdapat banyak aktiviti seksual yang boleh membuat anda mengalami orgasme. Pada lelaki, orgasme dapat dicapai dalam masa yang singkat, sementara itu tidak selalu berlaku pada wanita. Untuk menjadi lebih jelas, mari kita lihat banyaknya syahwat dalam ulasan ini. Apa itu orgasme? Orgasme adalah keadaan ketika anda mencapai puncak kesenangan semasa hubungan seksual.

Read More
Panduan Pelbagai Jenis Ubat Gonore dan Rawatan

Gonore adalah penyakit yang tidak selalu menimbulkan gejala selepas jangkitan. Walau bagaimanapun, gonorea yang tidak dirawat berisiko menyebabkan komplikasi di kemudian hari. Biasanya, rawatan untuk gonorea atau gonorea yang mesti dilakukan agar bakteria tidak merebak adalah dengan mengambil antibiotik.

Read More
7 Sebab Pendarahan Vagina Selepas Seks dan Cara Terbaik untuk Mencegahnya

Tidak sedikit wanita yang mengadu pendarahan faraj selepas melakukan hubungan seks. Biasanya, ini dianggap normal jika anda melakukan hubungan seks untuk pertama kalinya. Namun, anda mungkin panik dan bimbang jika ini berlaku sekali lagi setiap kali anda melakukan hubungan seks, bukan? Oleh itu, apa yang menyebabkan pendarahan dari faraj semasa atau selepas persetubuhan dan adakah keadaan ini berbahaya bagi anda?

Read More
Berapa lamakah hubungan seks biasanya berlangsung?

Kadang kala, sesi bercinta yang berapi-api boleh berlangsung seperti selama-lamanya. Pada masa lain, seks boleh berlaku dalam sekelip mata. Dengan keadaan ini, ramai orang tertanya-tanya berapa lama tempoh seks yang normal. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jangka masa normal aktiviti seksual berlangsung, lihat lebih banyak di bawah.

Read More
Mengkaji Faedah dan Bahaya Melancap Berlebihan

Setiap orang mempunyai cara mereka sendiri untuk menjelajah badan mereka sendiri. Salah satu usaha yang rata-rata orang lakukan adalah melancap aka melancap. Bukan hanya lelaki, ternyata banyak wanita juga melakukan seks solo ini. Malangnya, melancap sering dianggap sebagai tindakan tabu, jadi terdapat juga mitos mengenai aktiviti seksual ini.

Read More
4 Cara Mengawal Nafsu Seks yang Berlebihan

Adakah anda mengalami seks yang berlebihan sejak kebelakangan ini? Nafsu itu sangat hebat, mungkin anda sukar menahan atau menekannya. Atau mungkin pasangan anda mengadu masalah anda? Tenanglah, walaupun nampaknya hasrat seksual yang berlebihan sangat sukar untuk ditekan, anda boleh belajar mengawalnya.

Read More
5 Prinsip Menjaga Kesihatan Reproduksi untuk Lelaki dan Wanita

Sebilangan besar orang berpendapat bahawa kesihatan pembiakan hanya berkaitan dengan kehamilan dan kelahiran, jadi ia sering dilabelkan sebagai perniagaan wanita. Sebenarnya, kesihatan sistem pembiakan sama pentingnya untuk lelaki dan wanita untuk dapat mengekalkan keturunan. Mari lihat ulasan di bawah untuk memahami kepentingan sistem pembiakan anda dan bagaimana menjaga kesihatannya.

Read More
Sebenarnya, Apa itu Program Perancangan Keluarga (KB)?

Adakah anda masih ingat panggilan untuk "Dua Anak Lebih Baik" yang menjadi cogan kata program Perancangan Keluarga (KB) sejak akhir 70-an? Cogan kata ini sangat terpahat di benak masyarakat walaupun telah pudar setelah era reformasi. Oleh kerana kerajaan kini terus mempromosikannya, mari kita cari tahu terlebih dahulu apa tujuan dan faedah program perancang keluarga dari sudut perubatan.

Read More
Tahap Tahap HIV dan Masa Jangkitan di Tubuh

Adakah anda tahu berapa lama masa untuk dijangkiti virus HIV? Jangkitan HIV biasanya tidak menyebabkan gejala yang serius. Adanya tempoh jangkitan HIV akan terdiri dari beberapa tahap yang ditandai dengan keparahan gejala yang berbeza. Pada peringkat awal jangkitan, HIV mungkin tidak dapat dikesan dalam ujian.

Read More
7 Kebaikan Pasak Bumi untuk Kesihatan Lelaki

Tumbuhan herba pasak bumi telah lama diketahui oleh banyak orang kerana dikatakan dapat meningkatkan daya hidup lelaki dan gairah seksual. Tetapi tahukah anda bahawa ini bukan satu-satunya manfaat pasak bumi? Ramuan ini yang mempunyai nama lain tongkat ali mempunyai banyak manfaat kesihatan yang lain.

Read More
Petua Mencuri Masa Seks Setelah Mempunyai Anak

Bagi pasangan yang sudah berkahwin yang sudah mempunyai anak, pasti sukar untuk mencuri masa untuk melakukan hubungan seks. Melakukan hubungan seks tidak semudah ketika anda dan pasangan anda baru bercinta atau atau semasa berbulan madu. Ingin tahu, bagaimana petua dan trik untuk mencuri masa untuk melakukan hubungan seks ketika anda mempunyai bayi?

Read More
Inilah bahaya bagi tubuh sekiranya anda mengambil ubat kuat secara sembarangan

Ubat kuat sering menjadi pilihan pertama untuk meningkatkan stamina bagi lelaki untuk bertahan lebih lama semasa hubungan seks. Namun, tahukah anda bahawa ubat kuat seperti Viagra, Levitra, atau Cialis pada asalnya tidak bertujuan untuk tonik rekreasi yang dijual di kaunter tepi jalan? Hati-hati, menggunakan ubat kuat tanpa pandang bulu jika tidak diperlukan dan tanpa berjumpa doktor terlebih dahulu boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini.

Read More
Bolehkah Saya Berhubungan Seks Setelah Suntikan KB?

Terdapat banyak alat kontraseptif yang tersedia, salah satunya adalah alat kontraseptif suntikan, kerana ia mempunyai kesan jangka panjang dan berkesan dalam mencegah kehamilan. Oleh itu, ramai yang bertanya, adakah tidak boleh melakukan hubungan seks sejurus selepas suntikan kawalan kelahiran. Sebilangan besar dari mereka merasa cemas dan takut, jika mereka melakukan hubungan seks sejurus selepas suntikan kawalan kelahiran, kerana mereka dapat 'hamil'.

Read More
Cara Menentukan Ukuran Kondom yang Sesuai untuk Anda

Terdapat pelbagai faedah melakukan hubungan seks menggunakan kondom, termasuk mencegah penularan penyakit menular seksual dan mencegah kehamilan. Malangnya, ramai orang tidak memberi perhatian ketika menentukan ukuran kondom yang sesuai. Sebenarnya, ketepatan penggunaan kondom yang sesuai dengan ukuran zakar sangat penting untuk menentukan keberkesanan kondom itu sendiri.

Read More
10 Soalan Paling Lazim Mengenai Gay dan Homoseksual

Kempen ke arah kesetaraan sosial dalam masyarakat sangat bergantung pada mendidik fakta dan menghentikan penyebaran maklumat yang salah mengenai beberapa keadaan yang didiskriminasi, terutama orang homoseksual - gay dan lesbian.Salah satu cabaran terbesar untuk membantu orang memahami LGBT dengan lebih baik adalah berusaha memahami idea besar, melebihi jumlah maklumat samar-samar yang tersebar luas.

Read More
Mengesan Gejala HIV & AIDS Menurut Tahapnya

HIV dan AIDS adalah penyakit kelamin yang melemahkan sistem imun manusia. Sebelum jangkitan HIV akhirnya menggerogoti tubuh, kebanyakan penderita pada awalnya "hanya" menunjukkan gejala awal selesema yang boleh disembuhkan pada bila-bila masa. Apabila didiagnosis dan dirawat terlambat, gejala HIV / AIDS sangat mungkin bertambah buruk dan boleh membawa maut.

Read More
Adakah mungkin ketuat alat kelamin sembuh dengan sendirinya?

Ketuat boleh muncul di kawasan sensitif, seperti alat kelamin. Tiba-tiba ada ketuat di kawasan kemaluan tentu membuat anda panik dan cemas. Sebenarnya, ketuat kelamin boleh menyembuhkan diri mereka sendiri atau tidak, ya, seperti ketuat lain?Bolehkah ketuat alat kelamin sembuh sendiri?Ketuat genital adalah penyakit kelamin yang disebabkan oleh human papillomavirus (HPV).

Read More
20 Komplikasi dan Bahaya HIV / AIDS pada Kesihatan Tubuh

HIV / AIDS adalah penyakit kronik yang melemahkan sistem ketahanan badan. Jangkitan yang menyebabkan HIV dan AIDS itu sendiri sangat mudah disebarkan dari satu orang ke orang lain. Bahaya, bahaya HIV dan AIDS bukan hanya dari kemudahan penularan. Bagi penderita, komplikasi HIV dan AIDS dalam jangka panjang dapat meningkatkan risiko pelbagai penyakit serius.

Read More
Pelbagai Risiko Akibat melakukan hubungan seks dengan pelacur

PSK atau pekerja seks komersial, sebenarnya adalah salah satu profesi tertua yang wujud sejak berabad-abad yang lalu. Jadi, tidak dapat dinafikan bahawa pekerja seks mempunyai peranan penting dalam konteks mencari kepuasan seksual. Lelaki khususnya, sering menikmati pekerja perkhidmatan yang memuaskan nafsu ini, dan tentu saja ini tidak bebas dari risiko dan bahaya yang mungkin menimpa mereka yang suka "makanan ringan.

Read More
Memahami Kematian Gancet dari sudut pandang Perubatan, Apa yang Menyebabkannya?

Gancet adalah keadaan di mana zakar dicubit di faraj semasa penembusan. Dalam bidang perubatan, keadaan ini dikenali sebagai zakar captivus. Ramai yang percaya bahawa gancet berkaitan dengan peristiwa mistik dan boleh menyebabkan kematian, bahkan hingga istilah kematian gancet muncul. Untuk meluruskan pemahaman orang tentang gancet, pertimbangkan penjelasan berikut dari kacamata perubatan.

Read More
Kesan Sampingan Kemungkinan Kontraseptif Kecemasan

Kontraseptif kecemasan (kontrasepsi) adalah pil kawalan kelahiran yang diambil setelah anda melakukan hubungan seks. Pil yang juga disebut sebagai pil pagi-selepas Ia hanya digunakan untuk mencegah kehamilan, bukan untuk menggugurkan kandungan. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, penggunaan kontraseptif kecemasan terus meningkat.

Read More