5 Versi Kedudukan Misionaris yang Lebih Menarik dan Menarik

Posisi seks dakwah adalah posisi yang paling biasa semasa penembusan (zakar ke faraj). Menurut Sara Nasserzadeh, ahli terapi psikoseksual di Amerika Syarikat (AS), kedudukan ini agak romantis kerana pasangan dapat saling menatap. Kedudukan mubaligh dilakukan dengan wanita berbaring telentang dengan kaki terpisah dan lututnya sedikit bengkok, sementara lelaki berada di atas wanita.

Malangnya, banyak orang mengaku bosan dengan kedudukan ini kerana dianggap kurang memberikan kenikmatan dan sensasi yang menarik semasa melakukan hubungan seks. Sebenarnya, terdapat banyak variasi kedudukan mubaligh yang dapat menjadikan sesi seks anda dengan pasangan anda lebih menyenangkan dan intim, anda tahu. Ingin tahu?

Pelbagai posisi pendakwah yang mesti anda cuba dengan pasangan anda

Agar anda tidak bosan dengan gaya dakwah yang sama, berikut adalah beberapa variasi posisi misionaris untuk menjadikan hubungan seks dengan pasangan anda lebih berkesan.

1. Kaedah CAT

Berdasarkan kajian yang ditulis dalam Journal of Sex and Marital Therapy, dinyatakan bahawa kaedah CAT (Coital Alignment Technique) dapat meningkatkan keseronokan dan keintiman erotik semasa hubungan seksual. Bukan hanya itu, kaedah ini juga dapat meningkatkan peluang wanita mencapai orgasme sebanyak 50 peratus.

Dalam kedudukan ini, anda dan pasangan saling berhadapan dengan pinggul lelaki itu diangkat lebih tinggi, sementara kaki anda digantung dan melilit pinggulnya. Kedudukan ini akan menjadikan penembusan lebih menegak (tegak lurus) sehingga memungkinkan berlakunya rangsangan klitoris dan memudahkan wanita mengalami orgasme.

2. Membalut kaki ke pinggul

Untuk menjadikan kedudukan mubaligh lebih menarik dan menggembirakan, wanita boleh melilitkan kaki di pinggang atau bahkan bahu lelaki. Selepas itu, silangkan kaki anda dan kunci pergelangan kaki, seolah-olah seorang wanita memeluk tubuh lelaki dengan kakinya. Untuk wanita, anda juga dapat menarik tubuh pasangan anda lebih dekat dan menyesuaikan kelajuan tolak semasa penembusan.

Kedudukan kaki ini menjadikan vagina lebih ketat sehingga dapat menjepit zakar dengan lebih kuat. Bukan hanya itu, kedudukan ini juga akan menjadikan pasangan anda bebas membelai payudara atau merangsang kelentit anda.

3. Letakkan bantal di bawah punggung wanita

Meletakkan bantal di bawah punggung wanita akan membantu mengangkat pinggulnya, memudahkan lelaki menembusi lebih dalam. Malangnya, ini akan menjadikan wanita kurang dapat bergerak dengan bebas. Itulah sebabnya, sebelum melakukan kaedah ini, berunding terlebih dahulu dengan pasangan anda.

4. Melutut

Dalam kedudukan ini, wanita berbaring di punggungnya. Sementara itu, kedudukan suami berlutut sambil duduk di pergelangan kaki suami. Untuk lebih selesa, sokong punggung dan punggung isteri menggunakan bantal. Kemudian, letakkan kaki isteri di bahu suami.

Untuk lebih bersemangat, berikan sentuhan lembut atau urut di bahagian dalam paha atau perut isteri anda. Malangnya, kedudukan ini tidak dirancang untuk anda yang ingin melakukan sesi seks cepat (kuki). Sebaliknya, lakukan dengan perlahan dan sedekat mungkin. Contohnya sambil memandang ke mata satu sama lain atau saling memuji.

5. Pakai mainan seks

Sekali sekala, cubalah merangsang pasangan anda menggunakan alat bantu seks. Anda boleh menggunakan alat penggetar untuk merangsang klitoris wanita atau testis lelaki ketika anda ingin menembusi. Bersiaplah, pasangan anda akan menarik nafas lega.

Recent Posts