Cara membuat anak bagi anda yang ingin hamil dengan cepat

Terdapat pelbagai petua untuk hamil dengan cepat atau bagaimana membuat anak-anak beredar di masyarakat. Ada yang mengatakan bahawa kedudukan seks tertentu, seperti kedudukan seks mubaligh, akan meningkatkan lagi kemungkinan kehamilan. Ada yang mengatakan bahawa cara terbaik untuk membuat anak sesuai dengan melakukannya adalah dengan cara yang betul gaya anjing.

Adakah benar bahawa kedudukan seks adalah cara yang tepat untuk membuat anak? Apakah perkara-perkara yang boleh meningkatkan peluang hamil? Lihat penjelasan dalam artikel ini.

Kedudukan melakukan hubungan seks sebagai cara untuk menjadikan anak-anak

Berdasarkan Pusat Bayi, terdapat dua posisi seks yang paling sering dilakukan oleh pasangan semasa melakukan hubungan seks, yang dianggap sebagai posisi seks terbaik untuk hamil.

Pertama, gaya dakwah adalah kedudukan di mana wanita berbaring di belakang lelaki. Sementara itu, lelaki menembusi dengan memasukkan zakar ke dalam faraj dari atas badan wanita.

Kedua, kedudukan seks yang disebut boleh dilakukan sebagai cara untuk membuat anak, iaitu: gaya anjing. Dalam hubungan seks ini, lelaki itu menembusi dari belakang badan wanita. Kedudukan ini boleh dilakukan sama ada berdiri atau berlutut.

Kedua-dua kedudukan ini dianggap sebagai kaedah terbaik sekiranya anda ingin mempunyai anak. Namun, adakah kedua-dua posisi ini betul boleh mempengaruhi kejayaan anda mempunyai anak.

Beberapa saintis melakukan imbasan (imbas) untuk melihat apa yang berlaku di dalam badan apabila menggunakan dua posisi seks yang boleh dipilih sebagai cara untuk menjadikan anak (anjing kecil dan mubaligh). Imbasan ini menyimpulkan bahawa, kedudukan ini memang akan memberi peluang untuk penembusan yang lebih mendalam berlaku.

Dengan dua kedudukan ini, jarak sperma ke rahim semakin dekat, jadi peluang untuk hamil semakin besar. Walau bagaimanapun, tidak ada teori atau kajian yang cukup kuat untuk membuktikan bahawa anda dan pasangan anda dapat yakin 100% berjaya menjadikan anak dengan cara ini.

Di samping itu, anda juga perlu tahu bahawa masa hubungan seks juga merupakan faktor yang dapat membantu anda berjaya menjadikan anak-anak seperti itu. Untuk menjadikan anak, cara yang perlu anda lakukan adalah melakukan hubungan seks semasa tempoh subur anda, terutama pada hari ovulasi anda.

Ketahui tempoh subur anda dengan Kalkulator Kesuburan yang berikut:

Perkara yang menyokong bagaimana membuat anak

Berikut adalah beberapa cara lain untuk menjadikan anak-anak yang mungkin anda cuba.

1. Kenali kontraksi pada rahim

Tahukah anda bahawa berbanding dengan orgasme, pengecutan rahim adalah faktor yang lebih penting jika anda ingin mengetahui sama ada cara yang anda lakukan untuk membuat anak bekerja atau tidak. Kerana pengecutan pada rahim akan sangat membantu sperma dalam mencapai telur.

Pengecutan rahim boleh berlaku dengan atau tanpa orgasme pada wanita. Sementara itu, orgasme pada wanita umumnya hanya merupakan pencapaian kepuasan dalam melakukan hubungan seks sahaja.

2. Tetap punggung setelah bercinta

Sebilangan literatur menyarankan anda, para wanita, setelah bercinta, untuk tetap berada di punggung dengan kedudukan paha lebih tinggi daripada perut.

Di samping itu, akan lebih baik jika punggung anda disokong oleh bantal yang diletakkan di bawah paha anda, selama 10 hingga 15 minit setelah membuat anak dengan memilih posisi seks yang tepat. Dengan meletakkan bantal sebagai penyokong, anda membantu sel sperma berenang ke arah yang betul dan memenuhi telur.

3. Cukup cinta sebagai kaedah untuk menjadikan anak-anak

Ramai orang mengesyaki bahawa melakukan hubungan seks terlalu kerap dapat mengurangkan kualiti dan kuantiti sperma pasangan. Ini juga disokong oleh kajian yang diterbitkan dalam jurnal Kesuburan dan Kemandulan. Kajian itu menjelaskan bahawa kualiti sperma akan lebih baik jika dikumpulkan selama 2-3 hari.

Oleh itu, anda disarankan melakukan hubungan seksual sekali sehari dalam tempoh subur anda sehingga peluang anda hamil lebih tinggi. Lakukan dengan melakukan hubungan seks lebih kerap, tetapi jangan memaksa diri.

Daripada menjadi cara terbaik untuk menjadikan anak-anak, ia sebenarnya memudahkan anda merasa tertekan. Sementara itu, tekanan menahan anda untuk tidak hamil.

Namun, jika anda mengalami kegagalan memiliki anak walaupun melakukan cara membuat anak, jangan cepat putus asa. Kegagalan beberapa bulan hingga satu atau dua kali, tidak semestinya menyebabkan anda mengurangkan kekerapan anda melakukan hubungan seks dengan pasangan anda, atau bahkan bercinta lebih dekat dengan masa konsepsi anda.

Sekiranya anda berumur kurang dari 35 tahun, masih dianggap normal jika anda masih berjuang untuk menjadikan anak dengan pelbagai cara selama setahun. Dengan cara itu, jika anda ingin mempunyai anak, apa yang boleh anda lakukan ialah melakukan hubungan seks dua hingga tiga kali seminggu.

Keadaannya berbeza, jika anda berusia lebih dari 35 tahun atau mempunyai sejarah penyakit kelamin, kehamilan ektopik, keradangan pelvis, atau sejarah perubatan lain yang boleh mempengaruhi kesuburan anda. Anda akan dinasihatkan untuk berjumpa doktor terlebih dahulu sebelum cuba hamil.

4. Pilih pelincir dengan berhati-hati

Menggunakan pelincir semasa hubungan seks bukanlah cara yang tepat untuk mencapai kehamilan. Sebabnya, penggunaan pelincir sebenarnya boleh mencetuskan kematian sel sperma.

Sekiranya anda masih mahu menggunakan pelincir, pilih bahan yang tidak berbahaya bagi kesihatan sperma. Menggunakan pelincir yang salah sebenarnya akan menjadikan sperma lebih sukar untuk mencapai telur. Sebaiknya gunakan pelincir semula jadi.

5. Jaga badan anda

Cara membuat anak yang berkesan juga bergantung pada gaya hidup anda. Apabila anda ingin hamil dengan cepat, jangan hanya fokus pada kesihatan pembiakan anda. Anda perlu memberi perhatian kepada faktor lain yang dapat mengurangkan kesuburan anda.

Salah satu contoh yang boleh anda lakukan adalah mengurangkan tabiat tidak sihat, seperti merokok atau makan makanan yang tidak sihat. Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah menurunkan berat badan dan mengurangkan pengambilan pelbagai ubat yang tidak perlu.

Anda juga disarankan untuk mengurangkan tekanan semasa anda berusaha hamil. Oleh itu, untuk mengetahui gaya hidup apa yang harus anda tingkatkan jika anda ingin berjaya melahirkan anak, cara pertama yang boleh anda lakukan adalah pemeriksaan kesihatan secara berkala.

Recent Posts