Posisi Seks Yang Betul Untuk Hamil Dengan Cepat -

Melakukan hubungan seks semasa melakukan hubungan seks dianggap sebagai faktor penting sekiranya anda ingin hamil dengan cepat. Ramai orang percaya bahawa melakukan hubungan seks dalam posisi tertentu dapat meningkatkan peluang hamil. Namun, adakah ia benar? Sekiranya demikian, kedudukan seks mana yang terbaik untuk hamil dengan cepat?

Posisi seks yang disyorkan untuk hamil dengan cepat

Sebenarnya semua posisi seks berpeluang menyebabkan kehamilan. Kehamilan berlaku apabila telur wanita berjaya disenyawakan oleh sperma yang masuk melalui hubungan seksual. Maka adakah benar bahawa ada posisi seks yang paling digemari untuk hamil dengan cepat?

Walaupun belum terbukti secara saintifik, para penyelidik menyebut beberapa jenis posisi seks yang mungkin menyebabkan anda cenderung hamil, iaitu kedudukan dakwah dan kedudukan dakwah. gaya anjing . Bagaimana kedudukan ini dapat mempercepat kehamilan?

1. Kedudukan misi

Kedudukan mubaligh disebut sebagai kedudukan seks terbaik dalam hubungan seksual. Walaupun belum terbukti secara saintifik bahawa kedudukan ini adalah yang terbaik, tetapi kedudukan klasik ini diyakini dapat memaksimumkan jumlah sperma ketika penembusan berlaku.

Teori lain yang menganggap bahawa mubaligh adalah posisi seks terbaik untuk hamil dengan cepat, kerana kedudukan ini memungkinkan zakar mencapai kawasan di depan serviks, sehingga penembusan berlaku cukup dalam. Penembusan yang mendalam dipercayai dapat meningkatkan peluang untuk hamil kerana sperma yang masuk lebih dekat dengan bahagian tiub fallopio, iaitu tiub tempat telur berada.

2. gaya anjing

Walaupun kedudukan seks lain yang juga dianggap berkesan untuk meningkatkan peluang hamil adalah: gaya anjing . Kedudukan seks gaya anjing Ini dilakukan dengan cara wanita merangkak semasa pasangannya berlutut dan menembusi dari belakang. Sebilangan pakar menyebut kedudukannya gaya anjing menjadikan zakar yang memasuki faraj semasa penembusan akan dapat mencapai bahagian belakang serviks.

Sekali lagi, teori yang mendasari kedudukan seks ini adalah yang terbaik untuk mempercepat kehamilan adalah kerana kemungkinan penembusan yang berlaku cukup mendalam, walaupun belum ada bukti saintifik.

Perkara yang perlu dipertimbangkan selain bercinta untuk hamil dengan cepat

Faktor penting yang menyebabkan seorang wanita hamil adalah kejayaan persenyawaan sperma ke telur semasa penembusan.

Semua posisi seks, sama ada kedudukan berdiri, duduk, berbaring, atau kedudukan lain boleh menyebabkan wanita hamil sekiranya persenyawaan berlaku di dalam tubuh wanita. Bahkan anda dan pasangan anda digalakkan untuk mencuba posisi seks baru untuk meningkatkan kualiti hubungan seksual.

Kualiti hubungan seksual yang baik mempengaruhi kemungkinan kehamilan. Semakin baik kualiti seks yang berlaku, semakin kerap berlaku ejakulasi. Ejakulasi yang baik yang dialami oleh lelaki akan meningkatkan jumlah sperma yang masuk semasa penembusan, jadi kemungkinan pembuahan akan menjadi lebih besar.

Perhatikan juga masa bercinta untuk mempercepat kehamilan

Waktu untuk melakukan hubungan seks adalah perkara penting yang mesti diketahui oleh pasangan yang ingin cepat hamil. Adalah idea yang baik untuk mengetahui kitaran haid dan tempoh subur anda untuk meningkatkan peluang anda hamil.

Pelbagai kajian bahkan membuktikan bahawa jika anda melakukan hubungan seksual ketika seorang wanita dalam masa subur atau semasa ovulasi, kemungkinan untuk hamil sangat tinggi.

Masa subur seorang wanita ditandai dengan pembebasan telur oleh ovari (ovari) ke dalam tiub fallopio dan siap untuk disenyawakan. Oleh itu, adalah penting bagi wanita untuk mengetahui masa subur mereka.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found